Botrány a szomszédban: lemondott a szlovén mezőgazdasági miniszter

Botrány a szomszédban: lemondott a szlovén mezőgazdasági miniszter

MTI
Négy hónap késéssel rendezett hotelszámla miatt mondott le szerdán Joze Podgorsek szlovén mezőgazdasági miniszter - közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárcavezető sajtóközleményében azt írta: sajnálja a kiegyenlítetlen szállodai tartozás körüli botrányt, de mint írta: hiba történt, a számlát később kellett volna megkapnia, de a hotel nem küldte el számára. Kiemelte: kizárólag a késedelmes fizetés miatt mond le, ezzel felelősséget vállal a tettéért. "Ez tény és sajnálom" - írta, hozzátéve: a "felületességét" kihasználták azok, akik ezt ki akarták használni.

A botrány azután robbant ki, hogy a sajtó kiderítette: Podgorsek a Hotel Bohinjban töltött januári tartózkodása után nem fizette ki a 800 eurós számlát. Szlovén lapok kedden arról számoltak be, hogy a miniszter számláját kiegyenlítette a KZK mezőgazdasági társaság, amellyel az agrártárca több mint két éve perben áll bérelt állami termőföldek miatt. A KZK egészen a közelmúltig Damian Merlak kriptomilliomos tulajdonában volt, aki a Bohinj Hotel tulajdonosa is egyben.

Podgorsek a Szlovénia Nyugdíjasainak Demokrata Pártja (DeSUS) jelöltjeként került be a Janez Jansa miniszterelnök vezette kormányba. Bár a párt később kilépett a koalícióból, a miniszter nem mondott le a posztjáról. Idén januárban bejelentette, hogy a konzervatív Új Szlovénia (NSi) listáján indul a vasárnapi parlamenti választásokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?