2020. április 2. csütörtök Áron

Hírek - Agrárpénzek

Csalódást okozott a jegybank, máris erősödik a forint

A nap második felében erősödni kezdett a forint az euróval szemben, miután a jegybank a vártnak megfelelő döntést hozta azzal, hogy 10 bázisponttal csökkentette az egynapos betéti kamatot. A jelek szerint ezt már beárazta a piac, ezért nem látunk heves kilengéseket az árfolyamban - írja a Portfolio.
 
 

A kamatdöntés után nem sokkal erősödni kezdett a forint, hirtelen 309-ig esett az euró árfolyama, ami már 0,15 százalékos forinterősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár most 258 forintba kerül. A délután további részében jönnek még izgalmak, hiszen három órakor érkezik az MNB közleménye, melyben a mostani döntés hátteréről árulnak el részleteket.

1,20-ig erősödött az euró a dollárral szemben, ez 0,4 százalékos emelkedést jelent tegnaphoz képest. Átmenetileg már a lélektani határ felett is járt az árfolyam néhány percig.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékos javulással kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdett.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu