Csődközelbe kerülnek a hazai élelmiszeripari cégek

agrarszektor.hu
Sorra dőlnek be a magyar élelmiszeripari vállalatok. Az egyetlen fogódzó az lehet, ha jelentős mennyiségben termelnek exportra is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több élelmiszeripari cég kerül szorongatott helyzetbe, illetve csődbe vagy csőd közeli állapotba, így járt sajnos a Cerbona és a Traubi is.

Ezzel szemben viszont akadnak olyan cégek, akik továbbra is növelni tudták teljesítményüket, bevételüket, ez a szélsőséges helyzet pedig olyan elemzőcsoportok által is alátámasztott tény, mint a Bisnode csoporthoz tartozó Dun & Bradstreet.

A felfelé ívelés azokra a vállalatokra jellemző leginkább, akik exportra is gyártanak, hiszen azzal tudják ellensúlyozni a magyar piac hanyatlását, a hazai kereslet visszaesését. Egyértelműnek volt elkönyvelhető, hogy az élelmiszeriparban mozgó cégek terén - mivel rendkívül nagy mértékben függnek a kereslettől - nagyobb lesz a cégek bedőlési aránya, mint az összes magyar vállalat esetében.

Az élelmiszeripar, az ital- és dohánygyártás tehát a magasabb bedőlési arányú szektorok közé tartoznak a válság idején, fizetésképtelenségi aránya 3,89 százalékos, így roszszabbul szerepelt, mint a szorosan hozzá kapcsolódó - jelenleg 3,54 százalékos bedőlési arányú - kiskereskedelem - írja az mmgonline.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?