2020. június 7. vasárnap Róbert

Hírek - Agrárpénzek

Csődközelbe kerülnek a hazai élelmiszeripari cégek

Sorra dőlnek be a magyar élelmiszeripari vállalatok. Az egyetlen fogódzó az lehet, ha jelentős mennyiségben termelnek exportra is.
 
 

A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több élelmiszeripari cég kerül szorongatott helyzetbe, illetve csődbe vagy csőd közeli állapotba, így járt sajnos a Cerbona és a Traubi is.

Ezzel szemben viszont akadnak olyan cégek, akik továbbra is növelni tudták teljesítményüket, bevételüket, ez a szélsőséges helyzet pedig olyan elemzőcsoportok által is alátámasztott tény, mint a Bisnode csoporthoz tartozó Dun & Bradstreet.

A felfelé ívelés azokra a vállalatokra jellemző leginkább, akik exportra is gyártanak, hiszen azzal tudják ellensúlyozni a magyar piac hanyatlását, a hazai kereslet visszaesését. Egyértelműnek volt elkönyvelhető, hogy az élelmiszeriparban mozgó cégek terén - mivel rendkívül nagy mértékben függnek a kereslettől - nagyobb lesz a cégek bedőlési aránya, mint az összes magyar vállalat esetében.

Az élelmiszeripar, az ital- és dohánygyártás tehát a magasabb bedőlési arányú szektorok közé tartoznak a válság idején, fizetésképtelenségi aránya 3,89 százalékos, így roszszabbul szerepelt, mint a szorosan hozzá kapcsolódó – jelenleg 3,54 százalékos bedőlési arányú – kiskereskedelem - írja az mmgonline.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu