2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Hírek - Agrárpénzek

Csődközelbe kerülnek a hazai élelmiszeripari cégek

Sorra dőlnek be a magyar élelmiszeripari vállalatok. Az egyetlen fogódzó az lehet, ha jelentős mennyiségben termelnek exportra is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több élelmiszeripari cég kerül szorongatott helyzetbe, illetve csődbe vagy csőd közeli állapotba, így járt sajnos a Cerbona és a Traubi is.

Ezzel szemben viszont akadnak olyan cégek, akik továbbra is növelni tudták teljesítményüket, bevételüket, ez a szélsőséges helyzet pedig olyan elemzőcsoportok által is alátámasztott tény, mint a Bisnode csoporthoz tartozó Dun & Bradstreet.

A felfelé ívelés azokra a vállalatokra jellemző leginkább, akik exportra is gyártanak, hiszen azzal tudják ellensúlyozni a magyar piac hanyatlását, a hazai kereslet visszaesését. Egyértelműnek volt elkönyvelhető, hogy az élelmiszeriparban mozgó cégek terén - mivel rendkívül nagy mértékben függnek a kereslettől - nagyobb lesz a cégek bedőlési aránya, mint az összes magyar vállalat esetében.

Az élelmiszeripar, az ital- és dohánygyártás tehát a magasabb bedőlési arányú szektorok közé tartoznak a válság idején, fizetésképtelenségi aránya 3,89 százalékos, így roszszabbul szerepelt, mint a szorosan hozzá kapcsolódó – jelenleg 3,54 százalékos bedőlési arányú – kiskereskedelem - írja az mmgonline.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu