Először ülésezik a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport

agrarszektor.hu
Kedden és szerdán tartja első ülését a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport Bakuban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A munkacsoportot magyar részről Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára vezeti, aki hétfőn utazik az azeri fővárosba. Az azeri tárgyalódelegációt Bahram Aliyev mezőgazdasági miniszterhelyettes vezeti. A munkalátogatás során Budai Gyula találkozik Firdovsi Aliyev, környezetvédelmi miniszterhelyettessel és Ismat Abbasov mezőgazdasági miniszterrel is.

A megbeszéléseken a két ország képviselői egyebek mellett az agrár- és élelmiszerágazati vegyesvállalatok létesítésének lehetőségéről, az azerbajdzsáni környezeti kárelhárítási, és kármentesítési projektekben való magyar részvételről egyeztetnek.

A magyar tárgyaló delegációt a környezetvédelemben és az agráriumban érdekelt üzletemberek is elkísérik az azeri fővárosba. A magyar cégek - a Corax-Bioner Zrt., a BB911 Kft., a Hunland Kft., a Dr. Sárvári és Csendes Kft., a Hevesgép Kft., a Gallus Kft., az Alföldi Garabonciás Kft., a DSS Consulting Kft., és a Bóly Zrt. - képviselői részt vesznek a március 13-án rendezendő üzleti fórumon, Bakuban.

Budai Gyula csütörtökön érkezik vissza Magyarországra. A Magyar-Azerbajdzsáni Agrár- és Élelmiszeripari Munkacsoport tavaly októberben Budapesten alakult meg, a Magyar-Azerbajdzsáni Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság ülésén - közölte a szaktárca.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?