Erősít a magyar egyetem: erre a szakra már régóta szüksége volt a mezőgazdaságnak

agrarszektor.hu
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán egy merőben újszerű, a drónos monitoringot fókuszba állító képzést, a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szakot indítanak ez év szeptemberétől. A képzés anyaga - többek között - a digitális talajtérképezés, a műholdas és légi távérzékelés, a precíziós állattenyésztés, az állattartás, a takarmányozás, a növénytermesztés és a növényvédelem témaköreit fogja össze.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Napjainkban az agrár-digitalizáció megállíthatatlanul terjed, egyre több aktuális gazdálkodási problémáról derül ki, hogy megoldásuk a precíziós gazdálkodásban rejlik - írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem Tíz éven belül a gazdaság kikényszeríti, hogy a piaci viszonyok között működő mezőgazdasági vállalkozások többségében adat-alapú, tudásvezérelt precíziós gazdálkodást folytassanak.

A precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök képzésben a fő hangsúlyt a drónos monitoringra helyezik, ami várhatóan a leggyorsabb fejlődés előtt álló terület a precíziós mezőgazdaságon belül. A szakirányú továbbképzést különösen azoknak a növényvédelemmel foglalkozó szakembereknek ajánlják, akik a jövőben monitoring szolgáltatással, illetve drónos permetezéssel kívánják kiegészíteni profiljukat. A tananyagban - többek között - digitális talajtérképezés, műholdas és légi távérzékelés, precíziós állattenyésztés, állattartás, takarmányozás, növénytermesztés és növényvédelem is szerepel.

A levelező rendszerű képzésre az agrártudományok, a műszaki tudományok és a természettudományok területén szerzett BSc, MSc, vagy régebbi egyetemi vagy főiskolai diplomával lehet jelentkezni 2019. augusztus 23-ig. A továbbképzéssel kapcsolatban bővebb tájékoztatást az SZTE Mezőgazdasági Kar Továbbképzési Osztály és Szaktanácsadási Központja ad.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?