Tarolt a 10. Agrárszektor Konferencia: teltház és médiazsongás 2 napon át!

Tarolt a 10. Agrárszektor Konferencia: teltház és médiazsongás 2 napon át!

agrarszektor.hu
Rekordrészvétellel és hatalmas sikerrel zárult a Portfolio Csoport jubileumi, tizedik Agrárszektor 2022 Konferenciája Siófokon. A rendezvény első napja 1200, a második pedig 800 résztvevő jelenlétével zajlott le, online pedig közel félezren követték az eseményt. A konferencia ma már az egyik legrangosabb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban, ezt bizonyítja az is, hogy a kétnapos esemény alatt az egész magyarországi média - rádiók, híradó, online platformok - a rendezvénytől volt hangos. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

November 30.-december 1-én rendezte a Portfolio Csoport az idén jubileuminak számító, tizedik Agrárszektor Konferenciát Siófokon, ami mára a hazai agrárium egyik legnagyobb, legrangosabb és legkiemelkedőbb szakmai eseményévé vált. A kétnapos rendezvény egyedülállóan nagy és átfogó témakínálatával a lehető legjobb áttekintést nyújtotta az agrárgazdaságot érintő kérdésekben, így idén is hozzájárult ahhoz, hogy az ágazat szereplői magas színvonalon tájékozódhassanak a gazdálkodásukat közvetlenül érintő legfontosabb területekről. A rendezvény a programban szereplő témákat színvonalas szakmai előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel dolgozta fel, amelyekben az államigazgatási, a banki, az üzleti és a szakmai-érdekképviseleti szféra legkompetensebb képviselői és döntéshozói vettek részt. 

Részvételi rekord, elsöprő siker és döbbenetes számok

A tizedik Agrárszektor Konferencia hatalmas részvételi csúccsal zárult, az első nap 1200, a második napon pedig 800 résztvevő volt jelen az eseményen a siófoki Azúr Hotelben, emellett online közel félezren követték végig az eseményt. Az egy helyszínen, két napon át tartó, 4 külön teremben zajló konferencián több mint 20 kiemelt téma, 35 óra szakmai program és 140 előadó várta a résztvevőket. A rendezvényen felvonult a hazai agrobiznisz teljes vertikuma, az eseményen mintegy 400 cég vett részt a két nap alatt. Az Agrárszektor 2022 Konferencia első napjáról készült galéria megtekintéséhez kattinst az alábbi képre:

A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legkiemelkedőbb és legsikeresebb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, a kétnapos Agrárszektor 2022 konferencián kiosztotta a Portfolio Agrárdíjakat. A rangos zsűri döntése alapján idén kilenc kategóriában kerültek átadásra az év legjobb agrárgazdasági teljesítményeiért járó díjak. A nyertesek az alábbi cikkben olvashatók:

EZ IS ÉRDEKELHET

Az első nap szakmai programja, valamint a Portfolio Agrárdíjak átadása után impozáns állófogadás és hatalmas buli várta a résztvevőket. A jubileumi Agrárszektor Konferencia sikerét jól jelzi az is, hogy hatalmas média visszhangot kapott a rendezvény, számos online média, rádió, híradó, illetve egyéb platformok számoltak be az eseményről, és voltak hangosak a 2022-es konferenciától. 

Klímaváltozás és agrárgazdasági kihívások

A konferencia az idén is egyedülállóan gazdag programkínálatot nyújtott a résztvevőknek, és valamennyi olyan fontos témát napirendre tűzött, amely döntően meghatározza az agrárágazati szereplők rövid és hosszabb távú eredményes tevékenységét. A rendezvényen kiemelt szerepet kapott a klímaváltozás kérdése, annak drasztikus agrárkövetkezményei, illetve az, mire számíthatnak, hogyan védekezhetnek az agrárgazdaság szereplői. De szó volt természetesen az évszázados aszályról és a felbolydult gabonapiacról is.

Hitelforrások az agrárválságban

Külön szekció foglalkozott azzal, hogy a válsághelyzet miként hat az agrárgazdaság finanszírozhatóságára, miként változnak a banki követelmények és várhatók-e további hitelkönnyítések. Olyan témákat érintette a szakemberek, mint a hitelmoratórium, a kamattámogatások, a kedvezményes hitellehetőségek, de szóba kerültek új banki stratégiák és követelmények is.

Energiaválság, kiútkeresés a takarmányozásban, növényvédelmi kihívások és precíziós gazdálkodás

Elképesztően extrém körülmények alakultak ki az idén a takarmányozásban, a meghatározó hazai takarmánygyártók külön szekcióban vitatták meg, hogyan lehet ilyen körülmények között biztosítani az állattenyésztők takarmányellátását, milyen árviszonyokra lehet számítani 2023-ban, illetve melyek lehetnek a leghatékonyabb túlélési megoldások a rendkívüli piaci helyzetben. Kiemelt helyet kapott a konferencián az energiaválság, valamint az elszabadult energiaárak témaköre is, foglalkoztunk a bizonytalansággal, ami műtrágyafronton fennáll, a 2023-tól várható növényvédelmi kihívásokkal, valamit fontos szerepet kapott a precíziós gazdálkodás és a digitalizáció is.

Állattenyésztés, vetőmagpiac, drónok, generációváltás és élelmiszeripari sokkhatások

Kritikus állapotban van a magyar állattenyésztés, így természetesen egy külön szekcióban foglalkoztak a szakemberek az ágazat jövőjével, de külön kerekasztal-beszélgetést kapott a válságban lévő hazai baromfiszektor, ahol a piaci kilátások és magyarországi integrációs lehetőségek kerültek a középpontba. A hazai élelmiszerpiacon végig söprő drágulási hullám, valamint az élelmiszeripari sokkhatások is fontos szerepet kaptak a 10. Agrárszektor Konferencián, de olyan témákkal is foglalkoztunk, mint a generációváltás, a gazdaságátadás, a vetőmagpiac helyzete, a kertészeti ágazat kihívásai, valamint a drónhasználat jövőképe.

Új világ kezdődik az agráriumban

A 2022-es Agrárszektor Konferencián külön szekciót szenteltünk annak a témának, és neves szakértők segítségével igyekeztünk bemutatni, hol lehet a helye Európai térképén a magyar agrárgazdaságnak, mely ágazatok és iparágak lehetnek igazán perspektivikusak és milyen tevékenységekbe érdemes fektetni a következő időszakban. A beszélgetés résztvevői megvitatták többek között azt is, milyenek lesznek a XXI. század sikeres agrárvállalkozásai, illetve mik a legfontosabb szempontok és követelmények a következő évtizedekben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy téma sem maradt ki a 10. Agrárszektor Konferencián

A Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencia idén is igyekezett a lehető legfrissebb és legaktuálisabb információkat nyújtani a résztvevőknek, emellett pedig hosszabb távú prognózisokkal is próbálta könnyíteni a vállalkozások sorsát leginkább befolyásoló gazdálkodási döntések tervezését és meghozatalát. Így külön szekcióban volt szó a Magyar Államkincstár 2023-as terveiről, az új Közös Agrárpolitikáról, illetve arról, hogyan juthatunk az agrárgazdaság szereplői agrártámogatásokhoz 2023-tól. Emellett szó volt a vidékfejlesztésben várható pénzdömpingről, a magyar szántóföldek öntözésfejlesztéséről, arról, bebiztosíthatjuk-e magunkat a súlyos természeti csapások ellen, valamint a szakemberek külön kerekasztal-beszélgetésben foglalkoztak a magyar földpiacon tapasztalt elképesztő változásokkal.

Képek forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02