Fontos közleményt adott ki az Államkincstár: ez rengeteg gazdát érinthet

Fontos közleményt adott ki az Államkincstár: ez rengeteg gazdát érinthet

agrarszektor.hu
Megjelent az Államkincstár 59/2021. (VII. 23.) számú közleménye a borászati melléktermékek begyűjtéséhez alkalmazandó beszállítási és rakodási költségtérítési összegekről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2021/2022 borpiaci évre az közleményben említett költségtérítési összegeket kell alkalmazni azon borászati melléktermékekre, amelyeket a kötelezett és a lepárlóüzem között létrejött írásbeli megállapodás alapján a kötelezett maga szállít be támogatott lepárlás céljára olyan lepárlóüzembe, amely a borászati melléktermékek lepárlásához uniós támogatást kíván igénybe venni. A közleményről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is beszámolt az oldalán.

A kifizetés forintban, a tonna-kilométeres díjmutató alapján történik úgy, hogy a lepárlóüzem útdíj címén az EURO V. vagy annál jobb besorolású tehergépjárművekre, a vonatkozó jogszabályok adta lehetőségeken belül, a költség szempontjából optimalizált útvonalon felmerülő útdíjat ismeri el és fizeti meg. A kifizetés jogszabályi alapja a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet, amely az alábbi oldalon érhető el.

Az intézkedéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a Kincstár honlapján, a "Támogatások / EU Belpiaci intézkedések / Szőlő-bor / Borászati melléktermékek lepárlásának támogatása" cím alatt, illetőleg tájékoztatás kérhető az mv.ugyfelszolgalat@allamkincstar.gov.hu e-mail címen. A teljes kincstári közlemény itt olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?