Közleményt adott ki az Államkincstár: ez a 2 dátum sok magyart érint
Jelentkezhetnek a lepárlók a borászati melléktermékek támogatással történő kivonására.
Jelentkezhetnek a lepárlók a borászati melléktermékek támogatással történő kivonására.
A világ legdrágább whiskyje kelt el Londonban: több kétmillió fontot adtak érte egy árverésen.
Nemcsak Európában, de Magyarországon is beragadtak a pincékbe a vörösborok tavaly óta.
A magyar kozmetikumgyártók többsége Németországból és Belgiumból szerzi be a levendula-illóolajat.
Ezeket érdemes tudni a borok 2021. évi krízislepárlási támogatásáról.
Újra elérhető a lepárlási támogatás.
Változtak a borászati melléktermékek begyűjtésével kapcsolatos költségek.
Nem is hinnéd, mit csinálhat egy spániel egy lepárlóüzemben.
Fertőtlenítő készülhet a megmaradt olasz borokból.
A Seven Hills Distillery főzete nyerte meg a World Gin Awards fődíját 2021-ben.
Egyre népszerűbb a házi lepárlás a magyarok körében.
Egyre nagyobb gondot jelent az otthon főzött pálinkák illegális értékesítése is.
A Magyar Államkincstár ezeket a támogatási keretösszegeket hagyta jóvá.
Fontos változás élesedett.
A "semmiből" főzött vodka után jön a "légből kapott" kézfertőtlenítő.
Így kerülheted el az otthoni párlat-baleseteket.
Szőlő-szerkezetátalakítási támogatás és az alkoholtartalom növelése
A kisüsti vagy a tornyos eljárás a jobb?
Lepárláskor meg lehet menteni az illékony alkotóelemeket.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.