Ezt a bejelentést mostantól csak elektronikusan tehetik meg a lepárló üzemek

agrarszektor.hu
Elektronikus úton kell benyújtaniuk a lepárló üzemeknek a Kincstárhoz a borászati melléktermékből előállított támogatott ipari célú nyers alkohol hasznosításra történő átadásának bejelentését.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Megjelent a Kincstár 47/2020 (VI. 11.) számú közleménye, amely módosítja a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII.16.) VM rendelet szerinti nyomtatványok közzétételéről szóló 7/2018. (II. 12.) számú Magyar Államkincstár Közleményt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A borászati melléktermék lepárlási támogatás jogosultja: minden olyan lepárlóüzem, amely eleget tett a Rendelet 11. § (1) bekezdése szerinti bejelentési kötelezettségének (vagyis az intézkedésben történő részvételi szándékát a következő borpiaci évre vonatkozóan június 30-ig bejelenti a Kincstárnak) és a borászati melléktermékből ipari célú nyers alkoholt állít elő. A támogatott ipari célú nyers alkohol hasznosításra történő átadásáról a támogatás kérelmezőjének értesítenie kell a Kincstárt az átadás időpontját legalább 48 órával megelőzően.

Forrás: MTVA/Bizományosi: Máté Attila

A jelenlegi módosítással ennek a bejelentésnek a módja változott meg, ugyanis az eddigi telefaxon keresztüli benyújtás helyett a továbbiakban a támogatott ipari célú nyers alkohol hasznosításra történő átadásának bejelentését a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül elektronikus úton, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen az általános űrlap benyújtás funkció alkalmazásával kell teljesíteni. A bejelentés elektronikus benyújtásának feltétele, hogy a kérelmet benyújtó személy (ügyfél/elsődleges képviselő/meghatalmazott/kamarai meghatalmazott) rendelkezzen ügyfélkapus hozzáféréssel. Az intézkedéssel kapcsolatos további információk itt érhetők el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?