Hatalmas siker: magyar kézműves gin lett a világ legjobbja

Hatalmas siker: magyar kézműves gin lett a világ legjobbja

agrarszektor.hu
2021 február 26-án hirdették ki a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A rangos nemzetközi versenyen tarolt a Seven Hills Distillery Tokaj ginje, mely ezzel az elismeréssel soha nem látott magasságokba emelte a magyar desztillált italszakmát!

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2021 február 26-án hirdették ki a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése. Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awards-on a világ legjobb ginjeit díjazzák, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez.

A World Gin Awards-ra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában - mondta el Anita Ujszaszi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az úgynevezett kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb - 28 országból 124 darab - kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi óriásokkal versengett a nagydíjért.

Óriási meglepetésre a World Gin Award's-on 2021-ben, a Seven Hills Distillery Tokaj ginje bizonyult a világ legjobb kortárs ginjének. Ezzel a történelmi sikerrel olyan világmárkákat utasított a Bodrogkisfalud, ez a kis zempléni település kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, Martin Miller's, Christian Drouin, Etsu, Edinburgh gin, Bluecoat, és még sokan mások.

Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere elmondta, hogy alig két hónapja nyerték meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezte őket. A szakember elmondta, hogy egy ilyen erős kezdet után neki sem volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogják tudni felülmúlni. Ez az eredmény azonban megint egy olyan mérföldkő, melyet még kimondani is nehezére esik, hogy az ő ginük lett a világ legjobbja. Ennek a sikernek hála most sokkal tisztább a jövőképük, mint valaha.

Mostantól ugyanis a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármi egyéb körülmény

- nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes.

A Seven Hills Distillery Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, mely a Tokaj gin palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön. Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a kíváncsi, és egyre inkább értő közönségének. A látogatók egy technológiai, illetve gin kultúrtörténeti bevezető után játékosan megpróbálhatják kitalálni a Tokaj ginben felhasznált 21 fűszert, melyet teljesen nyíltan megmutat a lepárlómester. Hitvallásuk szerint ugyanis a valódi titok nem a fűszerekben van, hanem azok arányában és a technológiában, de mindezek birtokában is csak akkor lehet valódi értéket teremteni, amennyiben megfelelő alázattal és kitartással törekszik az ember a legtökéletesebb ital létrehozására.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?