Új piacokat hódítanak meg a magyar élelmiszerek: megőrülnek értük
Óriási lehetőségek előtt áll a magyar élelmiszerexport a Balkán-félsziget térségében.
Óriási lehetőségek előtt áll a magyar élelmiszerexport a Balkán-félsziget térségében.
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
Idén remekelt a borsodi Sáppusztai Pálinkafőzde a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
Az agroturizmus és a kézműves alkohol is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek itthon, érdemes lehet belevágni.
Szőlő alapú gintermékek kifejlesztésébe kezd a Pécsi Tudományegyetem és a Danubiana Kft.
Érdekes kutatás látott napvilágot.
Átadták az idei Vince Díjakat a magyarországi borszakma szereplőinek.
A Seven Hills Distillery főzete nyerte meg a World Gin Awards fődíját 2021-ben.
Tokaji gin lett a világ egyik legjobbja
Egyre nagyobb gondot jelent az otthon főzött pálinkák illegális értékesítése is.
Újabb kiemelkedő minőségű termékkel rukkolt elő az Első Magyar Gin Manufaktúra.
Hosszú évek tanulása és tapasztalatszerzése került minden egyes üvegbe.
Újpesten kezdte meg működését Magyarország első kézműves ginfőzdéje.
Meghökkent vagy elkényeztet
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.