Veszélybe kerülhet sokak kedvenc itala: az íze is teljesen megváltozhat
A klímaváltozás senkinek és semminek sem kegyelmez, és ez a gin esetében sincsen másként.
A klímaváltozás senkinek és semminek sem kegyelmez, és ez a gin esetében sincsen másként.
A magyar gin iránti kereslet folyamatosan növekszik, és a fogyasztók egyre inkább keresik a hazai, minőségi gin termékeket.
A csökkenő borfogyasztás miatt felhalmozódó szőlőkincs parlagon hagyása helyett a gyümölcs új felhasználását kívánják népszerűsíteni.
Óriási lehetőségek előtt áll a magyar élelmiszerexport a Balkán-félsziget térségében.
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
Idén remekelt a borsodi Sáppusztai Pálinkafőzde a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
Az agroturizmus és a kézműves alkohol is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek itthon, érdemes lehet belevágni.
Szőlő alapú gintermékek kifejlesztésébe kezd a Pécsi Tudományegyetem és a Danubiana Kft.
Érdekes kutatás látott napvilágot.
Átadták az idei Vince Díjakat a magyarországi borszakma szereplőinek.
A Seven Hills Distillery főzete nyerte meg a World Gin Awards fődíját 2021-ben.
Tokaji gin lett a világ egyik legjobbja
Egyre nagyobb gondot jelent az otthon főzött pálinkák illegális értékesítése is.
Újabb kiemelkedő minőségű termékkel rukkolt elő az Első Magyar Gin Manufaktúra.
Hosszú évek tanulása és tapasztalatszerzése került minden egyes üvegbe.
Újpesten kezdte meg működését Magyarország első kézműves ginfőzdéje.
Meghökkent vagy elkényeztet

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.