Hatalmas siker: francia világversenyen került a legjobbak közé egy magyar pezsgő

Hatalmas siker: francia világversenyen került a legjobbak közé egy magyar pezsgő

agrarszektor.hu
19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Óriási siker ez, hiszen az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült ez az üde magyar tétel - amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők 4 napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket. Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők - s ezek legjobbjai a Top 10.

Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere elmonda, hogy ez egy igazán rangos pezsgőverseny volt, amit ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban  rendeztek. Hol is lehetne nagyobb dicsőség előkelő helyen végezni, tette fel a költői kérdést a szakember. 2019 után pedig 2020 legvégén is sikerült ezt az eredményt elérniük a roséjukkal - így dupláztak -, és nagyon örülnek ennek az elismerésnek.

Ráadásul ez nem csak a Hungaria sikere, hanem folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja. Emeljük poharunkat együtt erre a magyar sikerre!

- mondta el Csomay András.

És hogy mi jellemzi a díjnyertes, üde, halvány rózsaszín Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt? A játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Farsangi időszakban is remekül párosítható a szezon finomságaival, így kitűnő választás az olyan édességek mellé is, mint például a farsangi fánk.

Ez a kitüntetés most dupla aranyérmessé és dupla Top 10-essé tette a Hungaria rosé pezsgőjét, hiszen két egymás utáni évben (2019 és 2020) kapta meg ezeket az elismeréseket az Effervescents du Monde-tól. A dupla aranyérmes és Top 10-es Hungaria Rosé Extra Dry top pezsgő Magyarországon jelenleg a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyen elérhető.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?