2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Agrárpénzek

Hivatalos: megvan, ki lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány elnöke

Összeállt a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány vezetése, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány várhatóan októbertől kezdi meg a működését. Az elnök Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos lesz.
 
 

Jelenleg már zajlik a mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. finanszírozásért felelős alapítvány jogi előkészítése és az alapító okirat készítése. Korábbi információk szerint a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány feladata többek között a vagyonkezelésében lévő mező- és erdőgazdasági földek megőrzése és átörökítése, az agrárképzés feltételeinek javítása lenne. A Portfolio értesülései szerint az alapítvány elnöke Lázár János lesz, mellette a kuratóriumnak még négy tagja lesz:

 • Balczó Barnabás, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója;
 • Kerezsi Miklós, agrárvállalkozó (jelenleg a Ménesbirtok igazgatósági tagja)
 • Csányi Attila, a Bonafarm Csoport Zrt. vezérigazgatója (jelenleg a Ménesbirtok FEB tagja)
 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által delegált tag: Győrffy Balázs, elnök

A Felügyelőbizottság elnöke Vida József, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. De tag lesz Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Mezőhegyes város által delegált tag: Papp István, polgármester is. 

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó