2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Agrárpénzek

Így használd az árinformációkat! - Konferencia az AGROmash Expón

Január 23-án, a budapesti AGROmash Expo keretein belül rendezik meg az első olyan nemzetközi konferenciát, ami a piaci információk transzparenciájáról és felhasználásáról szól. A reggel 9-től délután 4-ig tartó eseményen elsősorban kanadai és USA-beli gyakorlatokat ismertetnek a meghívottak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében, az Agrárminisztérium (AM) támogató közreműködésével megrendezésre kerülő "A piaci transzparencia értéke - 20 éves a Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR)" című nemzetközi konferencia apropóját az adta, hogy a Kutató Intézet által működtetett Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) immár 20 éves múltra tekint visssza. Európai uniós jogszabályokon alapuló tevékenysége keretében a PÁIR agrárpiaci árinformációkat gyűjt, dolgoz fel és továbbít az Európai Bizottság felé, valamint oszt meg a piaci szereplőkkel. A rendszer fenntartása az EU minden tagállama számára kötelező, azonban a tagállamok és az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának illetékes szervei között az elmúlt években csak ritkán adódott alkalom a tapasztalatcserére.

A PÁIR 20. évfordulója alkalmából 2019. január 23-án megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia elsimert nemzetközi szakértők, továbbá a PÁIR adatszolgáltatóinak és adatfelhasználóinak közreműködésével e hiányt pótolja. A szakmai rendezvényen az adatok és adatszolgáltatás minősége, az adatszolgáltatók motiváltsága, továbbá a termékpályák transzparens szervezése és működése kerül a középpontba.

A konferencia részletes programja és a regisztráció is lehetséges ezen a linken. A regisztrációt január 14-ig kérik a szervezők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu