Bayer: a növényvédő szerek környezeti hatását 30%-kal csökkenteni kell

agrarszektor.hu
A "Tomorrow belongs to all of us" ("A holnap mindannyiunké") mottó jegyében 40 ország előadói és résztvevői gyűltek össze a Bayer 2019-es Future of Farming Dialogue konferenciáján. A kétnapos rendezvényen gazdálkodók, felsőoktatási szakemberek, vezető nemzetközi iparági szakértők sorakoztak fel, hogy az éghajlatváltozásról, a mezőgazdaság jövőjéről és a fenntartható fejlődésről tárgyaljanak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mezőgazdaságnak a bolygó kizsákmányolása nélkül kell élelmeznie a világ növekvő népességét. Forradalmi innovációkra van szükség ahhoz, hogy a gazdálkodók a természeti erőforrások megőrzése mellett tudjanak elegendő egészséges élelmiszert termelni a világ növekvő népessége számára

- mondta Liam Condon, a Bayer AG igazgatótanácsának tagja, a Crop Science Divízió elnöke, aki beszélt arról is, hogy a mezőgazdaság egyik vezető szereplőjeként a Bayernek lehetősége nyílik arra - egyben felelőssége is -, hogy megoldást találjon az éghajlatváltozás, a biodiverzitás csökkenése és az élelmezésbiztonság globális problémájára.

A Crop Science Divízió elnöke azt is bejelentette a rendezvényen, hogy a Bayer három ambiciózus kötelezettségvállalást tesz a világ néhány sürgető kihívására 2030-ig:

1. A növényvédő szerek környezeti hatásainak 30%-os csökkentése olyan új technológiák révén, amelyek lehetővé teszik a növényvédő szerek mennyiségének csökkentését, valamint a precízebb alkalmazásukat.

2. A legnagyobb szántóföldi kultúrák üvegházhatású gázkibocsátásának 30%-os csökkentése a Bayer által kiszolgált régiókban.

3. A világ fejlődő országaiban élő 100 millió kistermelő számára biztosítani a fenntartható mezőgazdaság és az egészséges élelmiszer megteremtését célzó megoldásokhoz való jobb hozzáférést.

A Crop Science Divízió elnöke  kifejtette, hogy a Bayer hosszú távú sikerének titka a mezőgazdaságban nem a termékeladások növelésében rejlik, hanem abban, hogy a gazdálkodókat olyan személyre szabott megoldásokkal lássa el, amelyek segítségével a terméshozamot fenntarthatóbb módon, kevesebb erőforrás (víz, termőföld, inputanyag és energia) felhasználásával növelhetik.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Crop Science Divízió munkatársai nagyon büszkék a a kutatás-fejlesztési portfóliójukra. A konferencián kiderült, hogy a Bayer tavaly az összes versenytársánál többet fordított kutatás-fejlesztési tevékenységeire a mezőgazdaságban. A vállalat a FieldView platformon keresztül érkező masszív adatmennyiségnek köszönhetően is ki tud jelölni új fejlesztési irányokat. A FieldView az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában, Argentínában és 15 európai országban, köztük olyan kiemelt piacokon, mint Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Ukrajna, érhető el.

2018-ban a FieldView világszerte évi több mint 60 millió hektárhoz nyújtott fizetett szolgáltatásokat, az idei cél a 90 millió hektár elérése. A platform testreszabott tervek révén segíti a gazdálkodókat a haszonnövények teljesítményének értékelésében és optimalizálásában, amihez a szántóföldi adatok egyszerű gyűjtésével és vizualizációjával is hozzájárul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03