Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban

A Bayert nagyon sokan mint gyógyszeripari cég ismerik, pedig mostanra a mezőgazdasági divízió számít a legnagyobb üzletágnak a nagyvállalatnál. Az Agrárszektor Kyster Angélával, a Bayer CropScience Country Division vezetőjével, és Szalkai Gáborral a Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőjével beszélgetett a cég legfrissebb technológiai újításairól, a fenntarthatóság, a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról, de szó volt a vetőmagtermelésről és a különböző növényvédőszer-kivonásokról is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Bayer számára az innováció mellett a fenntarthatóság is kiemelt jelentőségű, olyannyira, hogy ez utóbbi teljesen átszövi a cég mezőgazdasági stratégiáját - mondta az Agrárszektornak Kyster Angéla. Hozzátette, a vállalat missziója, hogy a tudományt a jobb életminőség szolgálatába állítsa. A szakember beszélt arról is, hogy a különböző globális kihívásokkal szemben a Bayer folyamatosan olyan innovatív megoldásokkal jön elő, amelyek a termelők jövedelmezőségét segítik úgy, hogy közben a klímaváltozás ellen folytatott harcukat is támogatják. Habár a mezőgazdaságban időről időre mindig akad valamilyen nehézség, illetve próbatétel, mindezek nagyon felgyorsították a kutatás-fejlesztést, és erősen megadták az innováció irányvonalát. 

Teljesen új szemléletmódot kell kialakítani, mind az innováció területén, mind pedig a termelőknél, hogy, hogyan termelik meg a javakat, és minden embernek, aki a mezőgazdaságban dolgozik, egy teljesen új látásmódra van szüksége

 - emelte ki Kyster Angéla. 

Amikor fenntarthatóságrol beszélünk, érdemes mögé nézni kicsit a dolognak, a célok mellett ugyanis megfelelő háttérre, odafigyelésre, felelősségre és tudatosságra van szükség ahhoz, hogy fenntartható módon végezzük a tevékenységünket, és akár a mezőgazdaságról, akár más területről van szó, ebben a társadalom minden tagjának együttműködésére van szükség

 - hangsúlyozta Szalkai Gábor. A Bayer folyamatosan szem előtt tartja a fenntarthatóságot, legyen szó akár a nemesítésről, vagy a legújabb növényvédő szerek kifejlesztéséről és piacra juttatásáról, emellett a cég legújabb digitális megoldása, a Climate FieldView nevű rendszer is azt teszi lehetővé, hogy kevesebb inputanyaggal és erőforrással nagyobb eredményt érjenek el a gazdák. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?