Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban

Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban

A Bayert nagyon sokan mint gyógyszeripari cég ismerik, pedig mostanra a mezőgazdasági divízió számít a legnagyobb üzletágnak a nagyvállalatnál. Az Agrárszektor Kyster Angélával, a Bayer CropScience Country Division vezetőjével, és Szalkai Gáborral a Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőjével beszélgetett a cég legfrissebb technológiai újításairól, a fenntarthatóság, a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról, de szó volt a vetőmagtermelésről és a különböző növényvédőszer-kivonásokról is.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A Bayer számára az innováció mellett a fenntarthatóság is kiemelt jelentőségű, olyannyira, hogy ez utóbbi teljesen átszövi a cég mezőgazdasági stratégiáját - mondta az Agrárszektornak Kyster Angéla. Hozzátette, a vállalat missziója, hogy a tudományt a jobb életminőség szolgálatába állítsa. A szakember beszélt arról is, hogy a különböző globális kihívásokkal szemben a Bayer folyamatosan olyan innovatív megoldásokkal jön elő, amelyek a termelők jövedelmezőségét segítik úgy, hogy közben a klímaváltozás ellen folytatott harcukat is támogatják. Habár a mezőgazdaságban időről időre mindig akad valamilyen nehézség, illetve próbatétel, mindezek nagyon felgyorsították a kutatás-fejlesztést, és erősen megadták az innováció irányvonalát. 

Teljesen új szemléletmódot kell kialakítani, mind az innováció területén, mind pedig a termelőknél, hogy, hogyan termelik meg a javakat, és minden embernek, aki a mezőgazdaságban dolgozik, egy teljesen új látásmódra van szüksége

 - emelte ki Kyster Angéla. 

Amikor fenntarthatóságrol beszélünk, érdemes mögé nézni kicsit a dolognak, a célok mellett ugyanis megfelelő háttérre, odafigyelésre, felelősségre és tudatosságra van szükség ahhoz, hogy fenntartható módon végezzük a tevékenységünket, és akár a mezőgazdaságról, akár más területről van szó, ebben a társadalom minden tagjának együttműködésére van szükség

 - hangsúlyozta Szalkai Gábor. A Bayer folyamatosan szem előtt tartja a fenntarthatóságot, legyen szó akár a nemesítésről, vagy a legújabb növényvédő szerek kifejlesztéséről és piacra juttatásáról, emellett a cég legújabb digitális megoldása, a Climate FieldView nevű rendszer is azt teszi lehetővé, hogy kevesebb inputanyaggal és erőforrással nagyobb eredményt érjenek el a gazdák. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32