2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Agrárpénzek

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

Továbbra sem tud egyik irányba sem elmozdulni a forint az euróval szemben, a 308-310 közötti szűk sáv erős támasznak tűnik az árfolyamban. A dollár viszont az utóbbi napokban 1,22 alá tudott visszakapaszkodni, és csütörtök reggel is tovább erősödött - írja a Portfolio.
 
 


Csütörtök reggel a forint 308,58-nál állt az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelent szerda estéhez képest. A forint az utóbbi napokban nagyon úgy tűnik, hogy beragadt a 308-310-es sávba, és onnan egyik irányba sem tud elmozdulni. A dollárral szemben 253,07-nél állt a magyar deviza, míg a svájci frank 262,22 forintba került.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, és ma egyelőre a feltörekvő devizák esetében sem látunk jelentős mozgást. Az utóbbi napokban megint nagyot gyengülő török líra például 0,15 százalékkal kapaszkodott vissza a dollárral szemben, ezzel az utóbbi egy hétben "már csak" egy százalékos esést mutat. Az orosz rubel minimális gyengüléssel kezdte a napot, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített a dollár ellenében.

Az euró-dollár esetében már-már úgy tűnt, hogy csak felfelé lehet az irány, aztán az utóbbi pár napban előbb megtorpant az euró erősödése, majd óvatos korrekció kezdődött. Ez folytatódik csütörtök reggel is, a dollár 0,2 százalékkal 1,2188-ig kapaszkodott vissza. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben