2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Agrárpénzek

Kevés a meggy és a cseresznye, néhol leszedni sem érdemes

A váratlan tavaszi fagyos időjárás súlyosan károsította a cseresznye- és meggytermést, sok helyen leszedni sem érdemes a gyümölcsöt, annyira alacsony a hozam - írja a napi.hu.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Csizmadia György, a FruitVeb gyümölcstermelői főbizottságának elnöke elmondta, a cseresznyénél átlagosan 60-70 százalékos kiesést becsülnek, ami 7-8 ezer helyett csak 2-3 ezer tonna gyümölcshozamot jelent.

A fővárosi nagybani piacon a tavalyinál magasabb áron, kilogrammonként 1100 forintért jelent meg a belföldi cseresznye a kínálatban, és igen jelentős az importáru is.

A meggytermés átlagos 100 ezer tonnás éves hozamához képest most mindössze 60-65 ezer tonna várható. A 2011-es termelői árak 150−280−300 forint/kg között alakultak az ipari felhasználásra szánt meggy esetében, a termelők pedig idén is szeretnék elérni a tavalyi árszintet.

A termelői árakat azonban nem csak a drasztikusan alacsony terméshozam, hanem számos egyéb tényező is befolyásolni fogja, bár árakat eddig még nem tudunk.

 

forrás: Napi.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu