2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Agrárpénzek

Kicsiben kezdték, ma mindenféle tejterméket gyártanak a Fejér megyei gazdaságban

A Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. 2007-ben döntött úgy, hogy a tejtermelésre fog fókuszálni, 2011-ben pedig megcsinálták a tejüzemüket, amit azóta is folyamatosan bővítenek - tudta meg az Agrárszektor Sziebler Péternétől, a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. elnök-igazgatójától. A szakember azt is elmondta, hogy a tejüzemnek mostanra teljes a portfóliója, mindenféle tejterméket előállítanak ott.
 
 

Sziebler Péterné elárulta, hogy a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. régi téeszekből alakult, és ha úgy nézik, a cég 1959 óta működik. A tehenészeti telepet 1973-ban hozták létre, a vállalat pedig 1992-ben az átalakulási törvény értelmében lett részvénytársasággá. Az elnök-igazgató elmondta, hogy 2007-ben döntöttek úgy, hogy a tejtermelésre fognak fókuszálni, 2011-ben pedig megcsinálták a tejüzemüket, amelyet azóta is bővítenek. Sziebler Péterné beszélt arról is, hogy régen 2300 hektáron gazdálkodtak, most ez már csak 500 hektár, itt termelik a szálastakarmányaikat.

A szakember elmondta, hogy 4,6 millió liter tejet termelnek, ennek 30-35%-át tudják feldolgozni a tejüzemükben. Mostanra már ennek teljes a portfóliója, többféle zsírszázalékú tejet állítanak itt elő, továbbá ízesített tejeket, túrót és ennek tovább feldolgozott változatait, natúr és ízesített joghurtokat, többféle sajtot, vajat és tejfölt készítenek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu