2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Agrárpénzek

Kiderült: ennyi előleget kapnak a magyar gazdák a területalapú támogatásból

Nagy István agrárminiszter rendelete szerint idén az egységes területalapú támogatást igénylő gazdálkodók október 16. napjától számíthatnak arra, hogy a Magyar Államkincstár utalja nekik a támogatási előleget. A rendelet értelmében ez hektáronként legfeljebb 36 383 forint lesz.
 
 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az uniós szabályok adta legkorábbi időponttól, október 16-tól kezdődik el az agrártámogatások előlegkifizetése a magyar termelők számára - írja a Világgazdaság. A Közös Agrárpolitika keretében átlagosan évente összesen több mint 700 milliárd forintnyi forrásban részesülnek a gazdák. Ekkora összegben, ennyi jogcímen hazánkon kívül egyetlen uniós tagállam sem végez előlegfizetést.

Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás előlege hektáronként legfeljebb 20 527 forint lesz. A fiatal mezőgazdasági termelők hektáronként további maximum 17 374 forintra számíthatnak.

A termeléshez kötöt támogatást jogcímenként hektár- és állategyedalapon kell a kifizetni. Az előleg az alábbiak szerint alakul (további részletek a Magyar Közlöny 224. számában olvashatók):

Forrás: Világgazdaság

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu