2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Agrárpénzek

Lebuktatták a húsmaffiát - Százmilliókat csaltak el

Négyszázmillió forint áfát csalt el az a hússal kereskedő bűnszervezet, amelyet most buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A gyanúsítottak főként szlovák, osztrák, lengyel és román nagykereskedőktől vásároltak előhűtött és fagyasztott húsárukat, amelyeket bérelt hűtőházakban tároltak, majd az általános forgalmi adó befizetése nélkül értékesítettek itthon. A NAV költségvetési csalás miatt a szervezet hat tagját őrizetbe vette.
 
 

A gyanú szerint két Bács-Kiskun megyei férfi irányította azt a bűnszervezetet, amely főként szlovák, lengyel, osztrák és román nagykereskedőktől vásárolt előhűtött és fagyasztott húsárukat. Az elkövetők hűtőházakat béreltek a húsok tárolására, majd azokat magyar cégeiken keresztül, az általános forgalmi adó befizetése nélkül értékesítették itthon. Keresztbeszámlázásos áfacsalási módszerrel, fiktív számlákkal és könyveléstechnikai manőverekkel mintegy négyszázmillió forintot csaltak el.

A NAV pénzügyi nyomozói és járőrei közel ötven helyszínen - az elkövetők lakóhelyén, a könyvelőknél, a vevőknél, a hűtőházaknál - is házkutatást végeztek. A hatóság lefoglalta és elszállította a bűncselekmény bizonyítékait, illetve a bűnszervezet egyik vezetőjének és egy másik gyanúsított szlovák rendszámú gépjárműveit. Eddig összesen csaknem negyedmilliárd forint értékű vagyont zároltak.


Fotó: NAV 

A bűnszervezet két irányítóját és négy tagját költségvetési csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. További két személyt bűnszervezetben való részvétel miatt gyanúsítanak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben