Lecsapott a hatóság a Sajón fosztogató orvhalászokra: komoly bírságra számíthatnak

Lecsapott a hatóság a Sajón fosztogató orvhalászokra: komoly bírságra számíthatnak

agrarszektor.hu
Lakossági bejelentést követően ért tetten a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) két engedély nélkül halászó személyt szombat este a Sajón. Az emelőhálós módszerrel halászókat még zsákmányszerzés előtt lepték meg az állami halőrök, így a halállományban nem tettek kárt, jogsértő tevékenységük miatt azonban mindkettőjükkel szemben hatósági eljárás indul és akár jelentős bírságra is számíthatnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bejelentés alapján, többnapos megfigyelést követően, az áradó Sajó mentén tartott célzott ellenőrzést múlt szombaton az esti órákban az ÁHSZ. Az állami halőrök a folyó alsó szakaszán egyidejűleg vonták ellenőrzés alá azt a két, emelőhálós módszerrel halászó személyt, akik a hatóság felszólítására semmilyen halászatra feljogosító engedélyt nem tudtak felmutatni. Jogsértő tevékenységük miatt a Nébih mindkettőjükkel szemben hatósági eljárást indít - írja a Nébih közleményében.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A hatályos halászati törvény* értelmében minden olyan személynek, aki bemutatási célú, vagy ökológiai célú, szelektív halászatot, vagy más hasznos víziállat forgalmazási célú gyűjtését végzi, halászati engedéllyel, míg rekreációs célú halászat esetén állami halászjeggyel kell rendelkeznie. A halászati engedéllyel együtt a halgazdálkodási hatóság fogási naplót, valamint sorszámozott fogási tanúsítvány nyomtatványtömböt is kiad az engedélyesnek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Felhívjuk a horgászok, halászok figyelmét, hogy a halászati tevékenység csak akkor végezhető jogszerűen, ha az érintett a fent megadott dokumentumokkal rendelkezik. Engedély nélkül folytatott halászat esetén a Nébih 50.000 forinttól 600.000 forintig terjedő bírság kiszabását rendelheti el, valamint a jogsértőt 1-3 évre eltiltja a horgászati, halászati engedélyek kiváltásától és a tevékenység végzésétől.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?