2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Ma sem jött össze a forintgyengítés az MNB-nek

Hiába próbálkozott Nagy Márton pénteken megint verbális intervencióval, annak hatása nem sokáig tartott ki, délutánra ismét erősödésbe kapcsolt a forint. Közben az amerikai infláció megjelenése után tovább esik a dollár - írja a Portfolio.
 
 

Nagyot esett az elmúlt percekben a dollár az euróval szemben miután az amerikai infláció elmaradt a várttól. Az 1,1865 körüli érték most 0,3 százalékos euróerősödést jelent tegnaphoz képest.

A lengyel zloty a forintnál is jobban muzsikál, már fél százalékkal erősödött ma az euróval szemben, miközben a cseh korona 0,2 százalékot javított.


Átmeneti megingás után délutánra megint erősödött a forint, vagyis Nagy Márton szavainak hatása sem tartott sokáig. Most 308,2-nél járunk az euróval szemben, ami 0,2 százalékos forinterősödést jelent tegnaphoz képest.

A dollárral szemben 260,6-ig erősödött vissza a forint, ez 0,2 százalékkal alacsonyabb a csütörtök esti szintnél az amerikai deviza gyengülése miatt. A svájci frank pedig eközben 267,3 forintba került.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel szintén kicsit visszaesett a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékot javított.

A mai makroadatok közül a délután érkező amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció okozhatnak kilengéseket a piacon, majd magyar idő szerint este több Fed-döntéshozó is megszólal.

A címlapkép forrása: Todoroff Lázár/Portfolio

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben