2022. augusztus 15. hétfő Mária

Hírek - Agrárpénzek

Magyarország is ott volt a világ egyik legnagyobb mezőgép-kiállításán

Idén november 10-15-e között rendezték meg a világ vezető mezőgép-bemutatóját, ahol a 2800 nemzetközi kiállító között 14 magyar cég is jelen volt. A hannoveri kiállításon részt vett és tárgyalásokat folytatott Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.
 
 

Juhász Anikó az Alsó-szászországi Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi Minisztérium igazgatóhelyettesével folytatott tárgyalásán a KAP 2020-tervezésről - különös figyelemmel a környezeti és éghajlati vonatkozásra - az agrárdigitalizáció helyzetéről és az abban történő együttműködési lehetőségekről, a generációváltás tapasztalatairól, valamint a VERA-protokoll (állattenyésztési technológiák hatósági minősítésére alkalmas rendszere) eredményeinek a szakpolitikában történő felhasználásáról esett szó - írja közleményében az Agrárminisztérium. A helyettes államtitkár meglátogatta a Szász Szabadállam Környezetügyi és Mezőgazdasági Minisztériumának közösségi standját, ahol megismerkedett Németország első 5G-s tesztgazdaságának működésével. Az egyedülálló projekt Németországban digitális innovációs központként működik, ahol a gazdaság 200 négyzetkilométeres területén a gépek az 5G segítségével kommunikálnak egymással.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az Oldenburgi Münsterland Agrár- és Élelmezési Fórum elnökével folytatott megbeszélésen az állattartással kapcsolatos kihívásokról, valamint az azok kezelésére életre hívott projektekről (antibiotikumok csökkentése, farokkurtítás megszüntetése, állatjóléti szempontú istállóátalakítás, trágyarendelet) esett szó. A helyettes államtitkár kutatási együttműködést ajánlott tárgyalópartnerének, amely a BIOEAST kezdeményezésen keresztül valósulhatna meg.

Az Agritechnica szakkiállítást minden páratlan évben rendezik meg Hannoverben. Az idei esemény mottója: „Globális gazdálkodás – helyi felelősség”, amely az innovatív, okos, és a helyi viszonyokra alkalmazott megoldásokat helyezte előtérbe. Az innovációkat minden évben különdíjban részesítik, 2017-ben egy magyar cég, az AGCO/GSI Hungary Kft. rugalmas gabonasiló ürítő rendszere ezüstérmet kapott.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!