Fókuszban a fenntarthatóság és a faipar: ez várhat a hazai erdőgazdaságokra

Fókuszban a fenntarthatóság és a faipar: ez várhat a hazai erdőgazdaságokra

agrarszektor.hu
A világ egyik vezető faalapú anyag-gyártó társaságához, a svájci tulajdonú SWISS KRONO csoporthoz tartozó Swiss Krono Kft. magyarországi vezetőivel találkozott Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára. Az ország legnagyobb faipari üzemei közé tartozó vásárosnaményi gyárban tett látogatás során a társaságot Dr. Marcin Luty gyárigazgató, egyúttal a keleti piacokért felelős vezető, Johannes Ressmann, a cégcsoport fabeszerzéséért felelős vezetője, Szabadné Kázmér Orsolya ügyvezető, Kázmér Szilárd ügyvezető, valamint Lipák László fabeszerzési vezető képviselte. A találkozón részt vettek a térség állami tulajdonú erdeit kezelő NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezetői is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A találkozón elhangzott, hogy mindkét fél elkötelezett a faipar fenntartható forrásból származó alapanyaggal történő hosszú távú ellátása területén. A Swiss Krono magyarországi gyára az elmúlt években - köszönhetően az állami tulajdonú erdőgazdaságokkal kialakított rendezett kapcsolatnak - stabil belföldi beszerzési stratégiát valósított meg, de mindkét fél nyitott a kapcsolatok bővítésére is. A társaság a 2019-2020-as gazdasági évben a felhasznált faalapanyag 74%-át belföldi piacokról szerezte be, a mostani gazdasági évben pedig ennél is nagyobb részaránnyal számolnak - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Szentpéteri Sándor bemutatta az Agrárminisztérium által indított Országfásítási Programot, amellyel kapcsolatban úgy fogalmaztak: a fával borított területek növelése nemcsak a társadalom, hanem a fenntartható alapanyagot felhasználó ipari üzemek számára is kedvező feltételeket teremt, ezért mindkét fél elkötelezett a program sikere mellett.A tervek szerint idén 650 ezer köbméter faanyagot dolgoznak fel Vásárosnaményban, ahol 148 embernek biztosítanak munkát. A lehetséges együttműködésről tárgyaltak a képzés és a kutatás területén is. A felek szándéknyilatkozatot tettek ezen a területen a további egyeztetésekre, melyeket a Soproni Egyetem partnerként történő bevonásával folytatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?