2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Borászatról és halászatról is tárgyalt a grúzokkal Magyarország: erre jutottak

Borászatról és halászatról is tárgyalt a grúzokkal Magyarország: erre jutottak

agrarszektor.hu
Georgia fontos hídfő a magyar agrárérdekek keleti érvényesítésében - szögezte le Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután részt vett a Magyar-Georgiai Mezőgazdasági Munkacsoport és a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság ülésén Tbilisziben.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A tárgyalások során a magyar fél felajánlotta segítségét és együttműködését azokban a témákban, amelyek kiemelt jelentőségűek a georgiai fél számára, úgymint az organikus gazdálkodás, a borászat, az akvakultúra és a halászati szakértők továbbképzése. A tárgyalópartnerek megállapodtak abban is, hogy elősegítik a két ország között az agrár-élelmiszeripari forgalom növelését - olvasható az Agrárminisztérium közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A mezőgazdasági munkacsoport - Bencsik Dávid és Nino Tandilashvili agrárminiszter-helyettes társelnökök vezetésével - áttekintette a kétoldalú agrárkapcsolatok fejlesztésének további lehetőségeit is. A helyettes államtitkár ellátogatott a georgiai szőlészeti-borászati tudományos bemutatóközpontba, a Mezőgazdasági Tudományos Kutatóintézet telephelyeire, valamint a Kakheti régióban felkeresett egy precíziós állattartást folytató farmot és egy modern technológiát alkalmazó mogyorótermelő-gazdaságot is. 

Fontos tárgyalásokat folytattunk georgiai partnereinkkel és ennek nyomán több területen erősíthetjük a magyar agrárérdekeket Georgiában, amely számunkra fontos keleti hídfő lehet a jövőben  

 - fogalmazott Bencsik Dávid helyettes államtitkár.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?