Borászatról és halászatról is tárgyalt a grúzokkal Magyarország: erre jutottak

Borászatról és halászatról is tárgyalt a grúzokkal Magyarország: erre jutottak

agrarszektor.hu
Georgia fontos hídfő a magyar agrárérdekek keleti érvényesítésében - szögezte le Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután részt vett a Magyar-Georgiai Mezőgazdasági Munkacsoport és a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság ülésén Tbilisziben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tárgyalások során a magyar fél felajánlotta segítségét és együttműködését azokban a témákban, amelyek kiemelt jelentőségűek a georgiai fél számára, úgymint az organikus gazdálkodás, a borászat, az akvakultúra és a halászati szakértők továbbképzése. A tárgyalópartnerek megállapodtak abban is, hogy elősegítik a két ország között az agrár-élelmiszeripari forgalom növelését - olvasható az Agrárminisztérium közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A mezőgazdasági munkacsoport - Bencsik Dávid és Nino Tandilashvili agrárminiszter-helyettes társelnökök vezetésével - áttekintette a kétoldalú agrárkapcsolatok fejlesztésének további lehetőségeit is. A helyettes államtitkár ellátogatott a georgiai szőlészeti-borászati tudományos bemutatóközpontba, a Mezőgazdasági Tudományos Kutatóintézet telephelyeire, valamint a Kakheti régióban felkeresett egy precíziós állattartást folytató farmot és egy modern technológiát alkalmazó mogyorótermelő-gazdaságot is. 

Fontos tárgyalásokat folytattunk georgiai partnereinkkel és ennek nyomán több területen erősíthetjük a magyar agrárérdekeket Georgiában, amely számunkra fontos keleti hídfő lehet a jövőben  

 - fogalmazott Bencsik Dávid helyettes államtitkár.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?