Új élelmiszerek jelentek meg a boltokban: sok magyar csak ezeket veszi
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését az Agrárkamara.
Galandféreg által okozott, potenciálisan halálos betegség egyre gyakoribb előfordulását elemzik a MATE kutatói.
Itt az ENSZ vészjelzése: ha ezt a hőmérsékletet átlépjük, elkerülhetetlen lesz a klímakatasztrófa
Magyarország élelmiszer-ellátása nincs veszélyben, de lesznek nehézségek.
Megemelnék a minimum órabért Olaszországban.
A rendeletet már hatályos, de alkalmazni 2022. január 28-tól kell majd.
Több területen erősíthetik a magyar agrárérdekeket Georgiában.
Gyepgazdálkodási munkacsoportot alakított a NAK.
Világhírű felfedezés.
A gazdálkodók és az élelmiszeripar együttműködését fogják segíteni.
Elárulta terveit a magyar kormány.
Felveszik a harcot az importtal a magyar hagymatermesztők.
Munkacsoportot is alakítottak az állami szervezetek.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.