Megalakult a GMO-munkacsoport

agrarszektor.hu
A hét elején megalakult GMO-munkacsoport fő feladati közé tartozik a GMO-mentes mezőgazdaság ellenőrzése,a szabályok betartatása, a kártérítések intézése.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Augusztus 23-án egy frissen életbe lépett kormányhatározat értelmében megalakult a GMO-munkacsoport, amely célja a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság fenntartása, felügyelete.

A GMO-munkacsoport a határozat alapján javaslatokat tesz, véleményez, tanácsadói feladatokat is ellát, vezetőjét a vidékfejlesztési miniszter, hat tagját pedig a közigazgatási-, a belügy-, a külügy-, a nemzeti erőforrás, a nemzeti fejlesztési illetve a nemzetgazdasági miniszter delegálja.

A testület fő feladata a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság fenntartására vonatkozó szabályok, rendelkezések végrehajtása, ezen kívül jogsértés esetén segít létrehozni a megállapítható, büntetőjogi felelősséget is tartalmazó szankciórendszert, és foglalkozik a kártérítési ügyekkel, a tárcaközi egyeztetésekkel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?