2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Hírek - Agrárpénzek

Megtorpant a szója, tovább esik a búza és a kukorica

Egyedül a szója árfolyama hozhat még különösebb izgalmakat az év vége felé, a búzából és kukoricából a jelek szerint már minden lendület elfogyott a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.
 
 

A búza árfolyama egészen 802 centig süllyedt, ami az idei nagy rally utáni legalacsonyabb értéke. Erőteljesebb zuhanása ugyan már nem várható az év végéig, ám valószínűsíthetően még idén 800 cent alá esik az árfolyam.


A kukorica rövid távú jövőképe sem fest különösebben fényesen, sőt a helyzet az, hogy a jelenlegi 720 cent körüli árszintje is még mindig túlárazottnak tűnik. A keresleti oldal erősödésének hiányában még az idén 700 cent körülire süllyedhet.


A szója megszakítva töretlen emelkedését hirtelen megtorpant az 1500 centes szint előtt és minimális mértékben ugyan, de csökkenésnek indult. Az év végi árfolyamot nagyban meghatározzák a következő pár nap történései, amennyiben ugyanis sikerül 1475 cent felett maradnia, úgy a későbbiekben az 1500 centes szint áttörése sem lehetetlen. Ha azonban kitart a negatív hangulat, úgy a szója sem néz túl sok jó elé, ebben az esetben 1430 cent körüli értékre is visszacsúszhat az árfolyam. 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu