Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

agrarszektor.hu
Hétfő reggel az euró is megérezte a vasárnapi katalán népszavazás utáni feszült helyzetet, fél százalékkal gyengült a dollárral szemben. A forint közben a péntek délutáni gyengülés után ma reggel is 312 közelében kezdi a napot az euróval szemben - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel 311,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a pénteki árfolyammal. A múlt hét végén a nap második felében billent meg érezhetően a magyar deviza árfolyama, akkor 310,2-ről ugrott másfél egységet.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

A dollárral szemben 265-nél jár a magyar deviza jegyzése.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással indítja a hetet. A feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,25 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra is hasonló bukást mutatott, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékkal esett vissza.

A dollár 0,4 százalékos erősödéssel kezdte a hetet, ami elsősorban a katalán népszavazás eredményének tudható be, hiszen a spanyol állam által alkotmányellenesnek minősített voksolás után a következő napokban komolyabb káosz alakulhat ki az országban. A japán jen eközben 0,3 százalékot veszített a dollárral szemben, akárcsak a brit font.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

Ma elsősorban felülvizsgált bmi-adatok érkeznek világszerte, majd a nap második felében a Fed egyik döntéshozója is megszólal, akinek a szavaira szintén figyelnek majd a befektetők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?