Miért jobbak a lengyel gazdák, mint a magyarok?

agrarszektor.hu
Hatalmas változások történtek a Visegrádi országok (V4-ek) agrárgazdaságában, és ezekből nem feltétlenül Magyarország került ki győztesen. A Portfolio november 28-29-i Agrárszektor Konferenciájának egyedülálló nemzetközi fórumán kiderülhet, hogy például a lengyel gazdák miben bizonyultak jobbnak, mint a magyarok.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hogyan reagáltak a Visegrádi Országok - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - gazdálkodói az uniós csatlakozás utáni új támogatási és piaci helyzetre? - ez lesz az egyik kiemelt témája a Portfolio november 28-29-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciájának. Az elmúlt időszak eseményeiből látszik, hogy a V4-ek agrárgazdaságában jelentős változások következtek be, de ezekből nem feltétlenül a magyar gazdálkodók profitáltak a legjobban.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Az uniós statisztikák is azt bizonyítják, hogy a mezőgazdaságban a V4-ek közül Lengyelország élt a legjobban az uniós tagságból fakadó új esélyekkel, miközben a magyar agrárium az utóbbi időszak határozottabb növekedése ellenére sem használta ki teljes mértékben a kínálkozó versenyképesség-javító lehetőségeket. A Portfolio a siófoki Agrárszektor Konferencián a témában plenáris nemzetközi fórumot szervez, amelyben kiderülhet, hol tartunk most, és mit kellene másképpen csinálnunk a hatékonyság és a sikeresebb piaci szereplés érdekében.

A kerekasztal-beszélgetésben neves hazai és külföldi V4-es szakértők mondják el véleményüket és javaslataikat a kialakult helyzetről. A beszélgetés várható résztvevői a következők lesznek.

  • Tomás Doucha, professzor, Czech Agricultural University, Prága (Csehország)
  • Peter Horný, Head of Agrobiznis Department, Unicredit Group (Szlovákia)
  • Kapronczai István, agrárszakértő, OTP Bank
  • Wlodzimierz Rembisz, professzor, University of Finance and Management, Varsó (Lengyelország)

A konferencián szó lesz arról is, hogyan változik az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 után, vagyis milyen támogatásokra és új szabályozási körülményekre számíthatnak a hazai agrárgazdasági szereplők. Az eseményen Phil Hogan uniós agrárbiztos video üzenetben tájékoztatja a magyar agráriumot a KAP várható legfontosabb változásairól, az Európai Bizottság vezető képviselője pedig személyesen is előadást tart a KAP-reform jelenlegi állásáról és a bizottsági tervekről.

A konferencián a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt. A részletes prograról és a jelentkezési feltételekről itt is lehet tájékozódni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?