2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Agrárpénzek

Életbevágóan fontos pénzügyek a Portfolio agrárkonferenciáján

Hamarosan eldőlhet, mennyi brüsszeli támogatásra számíthatnak a magyar gazdálkodók a 2020 után kezdődő, új uniós költségvetési ciklusban. A Portfolio november 28-29-i kétnapos Agrárszektor Konferenciáján Phil Hogan uniós agrárbiztos, az Európai Bizottság delegált képviselője, illetve hazai és Európai Parlamenti sztárelőadók számolnak be a hosszabb távú gazdálkodási döntéseket alapvetően befolyásoló, várható támogatási helyzetről.
 
 

Életbevágóan fontos lehet a hazai agrárgazdasági szereplők számára, mennyi uniós agrártámogatást használhatnak fel a 2021-2027 közötti új uniós Közös Agrárpolitikában (KAP). Az Európai Bizottság uniós szinten a KAP-források csökkentését irányozta elő, Magyarország viszont legalább a szinten tartás mellett szállt síkra.

A Portfolio november 28-29-i, kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciájának egyik fő témája lesz, hogyan változhat hosszabb távon a KAP, illetve annak uniós finanszírozása. A téma rendkívüli fontosságát az adja, hogy minden hazai agrárpiaci szereplő jövőjét és gazdálkodási döntéseit alapvetően befolyásolhatja, miként alakul az unió agrár-és vidékfejlesztési politikája.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A siófoki agrárkonferencián a KAP-ról nemzetközi és hazai csúcselőadók tartanak előadásokat, illetve vesznek részt a témáról szervezett szekcióbeszélgetésben:

 • Phil Hogan, az unió mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztosa

 • Dusan Chrenek, az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési főigazgatóságának (DG Agri) képviselője 

 • Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium agrárgazdasági államtitkára

 • Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára

 • Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

 • Jakab István, a parlament alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szö9vetségének (MAGOSZ) elnöke

 • Páczay György, Európai Parlamenti agrárszakértő

 • Csányi Attila, a Bonafarm csoport vezérigazgatója

A konferenciára a portfolio.hu és az agrarszektor.hu portálokon lehet jelentkezni, illetve a részletes program és a jelentkezési menü innen is elérhető. A konferenciára november 4-ig kedvezményes early bird áron lehet regisztrálni.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu