2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Agrárpénzek

Monoron is bezárattak egy kínai büfét

Felfüggesztettek egy higiéniai előírásoknak nem megfelelő, szabálytalanul működő kínai büfét Monoron, továbbá lefoglaltak 100 kilogramm alapanyagot, illetve terméket is - tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőn.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A vizsgálatot végző szakemberek rendkívüli higiéniai hiányosságokat fedeztek fel, az üzlet belső helyiségében mozdulni sem lehetett a különböző eredetű hulladéktól, a felhasználandó termékeket nem szabályosan tárolták, például hatalmas mennyiségű szárazáru hevert a földön - írja az Index.

A dolgozók nem rendelkeztek egészségkönyvvel, az élelmiszerbiztonsági önellenőrző rendszer (HACCP) nyilvántartását nem vezették, a felhasznált élelmiszeripari alapanyagok származását pedig az üzemeltető sem tudta igazolni.

A kínai büfé működését azonnal felfüggesztették, és elrendeltek a konyha fertőtlenítését valamint a HACCP-rendszer átdolgozását.

A VM felhívta a figyelmet, hogy a közelmúltban szintén egy kínai büfében több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszert találtak magyar címke nélkül a X. kerületben, így ezeket a létesítményeket fokozottan ellenőrzik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu