2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Hírek - Agrárpénzek

Most éri meg pályázni: komoly pénzeket nyerhetnek a fiatal agrárkutatók

Nemzeti Agrártehetség Program néven hirdet pályázatot agrár területen tevékenykedő doktoranduszok és fiatal kutatók számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK). A 1,5 millió forintos elismeréssel a hazai mezőgazdaság számára fontos, versenyképes, a mindennapi gyakorlatban alkalmazható hazai kutatási eredmények létrejöttét kívánja a központ elősegíteni.
 
 

Három doktorandusz hallgató és három fiatal kutató is fejenként 1,5 millió forintot nyerhet a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ új pályázatán, amelyet azzal a céllal hirdetett meg a NAIK, hogy támogassa és elismerje azokat az agrárkutatókat, akik a hazai mezőgazdasági gyakorlatot versenyképes fejlesztésekkel segítik - írja közleményében a NAIK. A pályázaton olyan doktoranduszok indulhatnak, akik agrár-felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, aktívan szerepet vállalnak a hallgatói, oktatói, kutatói életben és sikeres abszolutóriumot tettek. A pályázók másik köre azokra a fiatal kutatókra terjed ki, akik jogviszonyban állnak valamelyik, az Agrárminisztériumhoz tartozó kutatóintézettel, agrár-felsőoktatási intézménnyel, vagy annak valamely kutatóintézetével és kiemelkedő szakmai, kutatói, oktatói és publikációs tevékenységet tudnak felmutatni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, Gyuricza Csaba elmondta, hogy a NAIK-nál különösen fontosnak tartják, hogy támogassák a fiatal, tehetséges magyar agrárkutatókat és felkarolják a munkásságukat. Magyarország versenyképes agráriumának megteremtéséhez pedig ezeknek a fiatal tehetségeknek a lendületére és 21. századi kutatói szemléletére van szükség. A NAIK a pályázatokat a mezőgazdaság alábbi kiemelt témáiban várja: növénytermesztés, kertészet; állattenyésztés; erdő- és vadgazdálkodás; halászat és halgazdálkodás; természetvédelem, ökológia; biotechnológia és élelmiszeripar, feldolgozóiparBenyújtási határidő: 2019. november 15. A pályázat további részletei itt olvashatóak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu