Milliós fejlesztés Heves megyében: teljesen megújult a mezőgazdasági szakképző

Milliós fejlesztés Heves megyében: teljesen megújult a mezőgazdasági szakképző

MTI
Több mint 139 millió forintból valósult meg a Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című projekt. Az Agrárminisztérium által fenntartott agrárszakképző intézmények közül összesen hat iskolában zajlottak hasonló beruházások, együttesen több mint 800 millió forint európai uniós és hazai forrásból - ismertette az Agrárminisztérium az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fejlesztésnek köszönhetően az Északi Agrárszakképzési Centrum Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium intézményében megújultak a vizesblokkok, a tornaterem, és az öltözők. Emellett teljes körűen felújították és korszerűsítették a lánykollégiumot, sor került az iskolaépület akadálymentesítésére, tetőjavításra, valamint eszközök beszerzése is.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Az Agrárminisztérium kiemelten fontosnak tartja, hogy a fenntartásában működő szakképző intézmények korszerű elméleti és gyakorlati tudással vértezzék fel a diákokat. A cél az, hogy a tanulók a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben tölthessék idejüket az intézményben.

A közlemény hangsúlyozza: az agrártárca elkötelezett amellett, hogy vonzóbbá tegye az agrárszakmákat a fiatalok körében, ezért elengedhetetlennek tartják a szakképző intézmények tanulói környezetének, épületeinek, illetve azok műszaki állapotának modernizálását, a XXI. századi igényekhez igazítását, az iskolai mintagazdaságok, modern tanüzemek és tanműhelyek kialakítását. A fejlesztés az EFOP-4.1.3-17-2017-00053 azonosítószámú projekt keretében történt.

Az AM összesen 6 projekt megvalósításához nyert forrást az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja által támogatott, "Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című pályázaton. Ennek részeként valósultak meg a pétervásárai székhelyű intézményben most átadott fejlesztések. A projektről az alábbi oldalon lehet bővebben tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?