Nagyon valószínű, hogy Fazekas nem marad Orbán minisztere

agrarszektor.hu
Szinte biztosan nem folytatja a következő Orbán-kormányban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A leköszönő tárcavezető két parlamenti cikluson át vezette az agrártárcát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Várhatóan nem kap ismét agrárminiszteri posztot Fazekas Sándor az új Orbán-kormányban - értesült az agrárszektor.hu. A változtatás összhangban állhat Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón tett bejelentésével, amely szerint nem az eddigi kormányzás folytatódik, hanem új kormány jön létre. Ez személycserékkel is jár majd, de a Fidesz elnöke egyelőre nem nevezett meg új leendő minisztereket.

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ismert, Fazekas Sándor két parlamenti cikluson keresztül állt az agrártárca élén. 2010-2014-ben vidékfejlesztési, 2014-2018-ban pedig földművelésügyi miniszterként irányította a tárcát. A csaknem nyolcéves miniszterség azt is jelentette, hogy az egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő tárcavezető volt az 1848-ig visszanyúló adatsorok szerint. Egyes információk szerint Fazekas Sándornak később európai parlamenti képviselői pozíciót szánnak.

A minisztercsere szakértők szerint együtt járhat az agrártárca szerepének átalakításával is. Szóba jöhet, hogy ismét szélesebb feladat- és jogkörrel működik majd a minisztérium, amelynek kormányon belüli súlya fokozatosan csökkent 2014-2018 között.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?