Nem tud elszakadni a forint a 314-től

agrarszektor.hu
Óvatos erősödéssel kezdte a napot a forint az euróval szemben, de érdemben nem tud eltávolodni a jegyzés a 314-es szinttől. A nemzetközi devizapiacon az euró gyengülését lehet kiemelni, az olasz választáson kialakuló patthelyzet miatt botladozik a közös deviza.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel 313,63-nál járt a forint az euróval szemben, ami 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a péntek esti szintnél. A forint a múlt heti lassú, fokozatos gyengülés után megtorpant idei mélypontja környékén, a 315-ös szintet már nem tudta érdemben megközelíteni. Pedig felette nyílna meg egy komolyabb mélypont, 2016 nyara óta nem volt 315,2 felett az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 255,5 körül indul a hét a forint piacán, míg a svájci frank 272,4 forintba kerül.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty kismértékben erősödött, a cseh korona viszont 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékos eséssel kezdett, míg a dél-afrikai rand szintén több mint fél százalékos eséssel nyitotta a hetet.

A vasárnapi olasz választásról érkező előzetes eredmények szerint a legvalószínűbb, hogy patthelyzet alakul ki, nehéz lesz kormányzóképes erőnek összeállnia. A hír hallatán az euró rögtön gyengülni kezdett a dollárral szemben, 0,4 százalékkal esett vissza az euró-dollár jegyzés 1,2283-ig. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal esett vissza.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

Ma valószínűleg az olasz hírek határozzák majd meg a piaci hangulatot, emellett a múlt héten Donald Trump szavai borzolták a kedélyeket, hiszen a szakértők attól félnek, hogy egy kereskedelmi háborúba sodorja a világot az amerikai elnök.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?