Pénzeső jön 2021 első felében: milliárdokat osztanak szét a magyar gazdák között

Pénzeső jön 2021 első felében: milliárdokat osztanak szét a magyar gazdák között

agrarszektor.hu
A két programozási időszak közötti átmeneti év lehetőséget biztosít arra, hogy a jelenlegi jogszabályi háttérrel a következő hét éves költségvetési ciklus terhére fejlesztési támogatásokat vegyenek igénybe a gazdálkodók. Az év első felében hat új felhívás is várható, jól látszik tehát, hogy a 2020 őszén elinduló pályázati dömping, még az idei év első felében is folytatódik, ami további 96 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a gazdálkodó szervezetek számára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Januárban jelenik meg 2,3 milliárd forint keretösszeggel az öntözési közösségek együttműködésének a támogatása - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A maximum 250 000 euró támogatás meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelep(ek) üzemeltetésére, fenntartására, fejlesztésére, esetleg új öntözési beruházások előkészítésére vehető igénybe.

Februárra várható a külterületi helyi közutak fejlesztése című pályázat 30 milliárd forintos kerettel. A külterületi úthálózat fejlesztése jelentősen javítja a vidéki lakosság életkörülményeit, hozzájárul a mindennapi szükségleteik kielégítéséhez, amelyek lehetnek szociális, egészségügyi igények, valamint természetesen a munkahelyeket is könnyebben elérhetjük.

Márciusban hirdetik meg a "Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége" című pályázatot egyszerűsített eljárásrenddel és 8,7 milliárd forintos keretösszeggel. Áprilisban jelenik meg az "Állattartó telepek megújításának támogatása" 10 milliárd forintos kerettel, amelyre az előzetes tervek szerint kizárólag a 100 millió forint alatti beruházással tudjuk benyújtani a támogatási igényeket. Szintén áprilisra várható 15 milliárdos kerettel a "Kertészet - ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása" című felhívás. 2021. májusában pedig megjelenik a széles körben régóta várt "Terménytárolók, szárítók, tisztítók és vetőmag előállító üzemek fejlesztése" című felhívás mintegy 30 milliárd forintos forrás kerettel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03