SAJTÓKÖZLEMÉNY: Januárban kérhetik a támogatás kifizetését a fiatal gazdák!

agrarszektor.hu
A fiatal mezőgazdasági termelők 2012. január 1-31. között kérhetik támogatásaik kifizetését. A támogatási összeg 90, illetve 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtási feltételeiről a megjelent MVH közleményekben olvashatunk- tájékoztat a Magyar Agrárkamara felhívásában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fiatal mezőgazdasági termelők támogatásával kapcsolatban mind a 2007-ben, mind pedig a 2009-ben támogatási kérelmet benyújtó és támogatást elnyert fiatal gazdálkodók nyújthatnak be kifizetési kérelmet.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 178/2011. (XII.20.) és a 179/2011. (XII.20.) számú MVH közleménye tartalmazza a támogatás 90 (2009 évben támogatási kérelmet benyújtók), illetve 10 százalékos (2007-ben támogatási kérelmet benyújtók) részének kifizetésére vonatkozó feltételeket és formanyomtatványokat.

A fiatal gazdák mindkét esetben postai úton 2012. január 1-31. között juttathatják el kifizetési kérelmüket a közlemény mellékletében lévő formanyomtatványon, az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez.

2007. évben támogatási kérelmet benyújtókra vonatkozó főbb tudnivalók
A támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására legkésőbb a támogatási határozat kézhezvételétől számított ötödik év első kifizetési időszakában kerülhet sor. A 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet módosítását követően (a 123/2011 (XII. 21.) VM rendelet módosította) a 2008. évben támogatási határozatot kapott ügyfelek esetében a kifizetési kérelmet legkésőbb a 2013. január 1. és 31. közötti kifizetési kérelembenyújtási időszakban kell benyújtani az MVH-hoz.

A támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására azon ügyfél jogosult, aki:
 üzemének méretét 2011. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte;
 az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében szervezett kötelező képzésen részt vett, és azt elvégezte.

Mivel a 90, illetve a 10 százalékos támogatási összeg kifizetésének igénylésére más és más szabályok, elvárások vonatkoznak, az érintettek feltétlenül tanulmányozzák az MVH honlapján is olvasható közleményeket!

2009. évben támogatási kérelmet benyújtókra vonatkozó főbb tudnivalók
Azon ügyfelek, akiknek a 2009. évben benyújtott támogatási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozata 2011. július 31. után emelkedett jogerőre, a 2011. október 1. és 31. közötti benyújtási időszak az első kifizetési időszaknak minősül. Ezen ügyfelek legkésőbb a másodikként ténylegesen megnyíló kifizetési időszak végéig, azaz 2012. január 1-31. között kötelesek a támogatási összeg 90 %-ára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet, ha azt:
- nem a rendszeresített nyomtatványon, vagy
-  nem a megadott határidőben nyújtották be, vagy
-  a kérelmező ügyfél nem rendelkezik regisztrációs számmal vagy a kérelemmel egyidejűleg sem nyújtott be az intézkedésben való részvételhez szükséges, regisztrációs szám megállapítására alkalmas kérelmet, vagy
-  nem az igény érvényesítésére jogosult nyújtotta be, vagy
a kérelmező legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg sem jelenti be az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe a fizetési számlaszámát, illetve ha
- a kérelem főlapját a kérelmező eredeti aláírásával nem hitelesítette.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet abban az esetben is, ha a KKV-kód a kérelmező mulasztása miatt nem szerepel az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált adatok között.

További fontos tudnivaló:

Mind a 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet, mind pedig a 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesülő ügyfelek tekintetében új szabályozással egészült ki: Így a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesülő ügyfél a mezőgazdasági üzem vezetésébe közreműködőt vonhat be. A közreműködő bevonásának tényét teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni és az okirat másolatát a közreműködő bevonásának kezdetétől számított 8 munkanapon belül meg kell küldeni az MVH részére.
Amennyiben az ügyfél a mezőgazdasági üzem vezetésébe már korábban közreműködőt vont be, akkor legkésőbb 2012. február 28-ig kell a teljes bizonyító erejű magánokirat másolatát az MVH részére megküldeni.
A módosítás értelmében ezen túl a mezőgazdasági üzem személyes vezetésének minősül a támogatásra jogosult ügyfél általi személyes vezetés és a közreműködő bevonásával történő üzemvezetés is.

A támogatás igénybevételére vonatkozó MVH közlemények az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1792011
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1782011
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk42012

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?