2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Hírek - Agrárpénzek

Teljes körű élelmiszer-ellenőrzést rendeltek el

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a döntést azzal indokolta, megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg - írja az MTI.
 
 

Azonnali hatállyal országos, teljes körű, elsősorban génmódosított (GMO-s) termékekre vonatkozó élelmiszer-ellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A tárca közleménye szerint a miniszter kijelentette, megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, GMO-val (Genetically Modified Organisms, genetikailag módosított élőlények) szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg.

Az uniós jogszabályok nem tiltják, hogy az élelmiszerek GMO-t tartalmazzanak, de ezt jól látható módon fel kell tüntetni a címkéken. Az ellenőrzéseket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal irányításával a megyei kormányhivatalok állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző igazgatóságainak munkatársai végzik. A hivatal szigorú vizsgálatokat tart a raktárakban és az áruházláncoknál, és határozottan fellép a szabálytalanságokkal szemben.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu