2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Agrárpénzek

Teljes körű élelmiszer-ellenőrzést rendeltek el

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a döntést azzal indokolta, megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg - írja az MTI.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Azonnali hatállyal országos, teljes körű, elsősorban génmódosított (GMO-s) termékekre vonatkozó élelmiszer-ellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A tárca közleménye szerint a miniszter kijelentette, megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, GMO-val (Genetically Modified Organisms, genetikailag módosított élőlények) szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg.

Az uniós jogszabályok nem tiltják, hogy az élelmiszerek GMO-t tartalmazzanak, de ezt jól látható módon fel kell tüntetni a címkéken. Az ellenőrzéseket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal irányításával a megyei kormányhivatalok állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző igazgatóságainak munkatársai végzik. A hivatal szigorú vizsgálatokat tart a raktárakban és az áruházláncoknál, és határozottan fellép a szabálytalanságokkal szemben.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu