Teljes körű élelmiszer-ellenőrzést rendeltek el

agrarszektor.hu
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a döntést azzal indokolta, megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg - írja az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Azonnali hatállyal országos, teljes körű, elsősorban génmódosított (GMO-s) termékekre vonatkozó élelmiszer-ellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A tárca közleménye szerint a miniszter kijelentette, megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, GMO-val (Genetically Modified Organisms, genetikailag módosított élőlények) szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg.

Az uniós jogszabályok nem tiltják, hogy az élelmiszerek GMO-t tartalmazzanak, de ezt jól látható módon fel kell tüntetni a címkéken. Az ellenőrzéseket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal irányításával a megyei kormányhivatalok állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző igazgatóságainak munkatársai végzik. A hivatal szigorú vizsgálatokat tart a raktárakban és az áruházláncoknál, és határozottan fellép a szabálytalanságokkal szemben.

 

forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?