2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Agrárpénzek

Tisztogatás a csúcshivatalnál: Lázárék öt megyei vezetőt menesztettek

Öt megyei kirendeltség-vezető megbízatását szüntették meg az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) azt követően, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség az intézmény felügyeletét nemrég átvette Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. Menesztették a hivatal elnökét és elnökhelyettesét is. Lázár János a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon a munka.
 
 

Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Vas és Komárom-Esztergom megyében szűnt meg az MVH kirendeltség-vezetőinek megbízatása – közölte az agrárszektor.hu-val a hivatal sajtóirodája. Az MVH folyamatban lévő átalakítása miatt a kirendeltségek január elsejétől a kormányhivatalokhoz tartoznak majd, ezért az az illetékes kormányhivatalokkal egyeztetve választják majd ki az új vezetőket – tették hozzá.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Lázár János múlt heti kormányinfós tájékoztatóján a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon az ügyintézési munka. Mint ismert, a Miniszterelnökség a csúcshivatal irányítását a közelmúltban vette át Fazekas Sándortól. Az intézmény átvétele után Lázár János azonnali hatállyal menesztette Gyuricza Csaba MVH-elnököt és Dragovácz Nikoletta elnökhelyettest.

Az MVH vezetése jelenleg egy elnökhelyettessel folytatja munkáját - közölte érdeklődésünkre a hivatal. Tóth Péter elnökhelyettes ezután az informatikai és támogatási ügyek mellett a horizontális ügyek és területhez kötött feladatok egy személyi felelőse lesz.

A hivatal tájékoztatása szerint az elnökségben, illetve a helyi vezetésekben végrehajtott változtatásokra azért is szükség volt, hogy az MVH év végén esedékes jogutódlásos megszüntetése a kormányzati elképzeléseknek megfelelően határidőben és gördülékenyen megvalósuljon, miközben e folyamat közben a hivatal mindennapi munkavégzése – az agrár-vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos ügyintézés, beleértve a kifizetéseket is – zavartalan legyen. Elsődleges cél, hogy mindebből a gazdák csak a pozitív változásokat érezzék – szögezték le.

Mint ismert, a kormány még a nyáron úgy döntött, hogy 2017. januárjától jogutódlással megszünteti az MVH-t. Az átszervezések után a hivatal feladatait a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a megyei kormányhivatalok veszik át.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu