2020. január 19. vasárnap Sára, Márió

Hírek - Agrárpénzek

Üzletnyitással kompenzálja a kieső forgalmat a CBA

Nem csökken a CBA-hálózat forgalma azzal, hogy három regionális cég kilép a CBA-ból, a közeljövőben ugyanis több üzletet is nyit a cég - közölte Baldauf László, a CBA elnöke az MTI-vel csütörtökön.
 
 

A Népszabadság szerdán számolt be arról, hogy a CBA 12 regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválnak a CBA-ból és átigazolnak a Coophoz. A 2011-es összforgalomból a kilépett cégek régiói 10 százalékot képviselnek, az említett vállalkozásokhoz csatlakozott franchise tagok többsége azonban a CBA kötelekében maradt.

Az elnök az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a CBA tulajdonosai, franchise tagjai változatlanul teljes egyetértésben végzik munkájukat. "A három kilépett régió távozása a közösségünk számára sajnálatos, de mi úgy értékeljük, hogy ez egy megtisztulási folyamat része" - teszi hozzá. Úgy fogalmazott: "az említett vállalkozások az elmúlt időszakban nagyon sok gondot okoztak a CBA vezetésének: elsősorban szakmai hiányosságaik, beszállítókkal szembeni magatartásuk volt a problémák oka".

A 2012 elején a CBA igazgatósága a beszállítók védelmében határozatot hozott a fizetési fegyelem megszilárdítása érdekében: vásárlásaik után minden vállalkozásuknak fedezetet kell biztosítania, amely ingatlan- vagy pénzügyi fedezet lehet. A meghozott határozatot mindenki megszavazta, és a három kilépett régió kivételével valamennyien eleget is tettek vállalt kötelezettségeiknek. "Szeretném mindenki számára megnyugtatásul leszögezni, hogy a három régió kiválása nem gyengíti, hanem tovább erősíti a CBA szövetségi rendszerét" - olvasható az elnök közleményében. Tavaly a CBA hálózatának összforgalma 565 milliárd forint volt, 10 milliárd forinttal több, mint 2010-ben, az üzletszám érdemben nem változott, a CBA összesen 3.372 egységet működtetett az országban.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu