Üzletnyitással kompenzálja a kieső forgalmat a CBA

agrarszektor.hu
Nem csökken a CBA-hálózat forgalma azzal, hogy három regionális cég kilép a CBA-ból, a közeljövőben ugyanis több üzletet is nyit a cég - közölte Baldauf László, a CBA elnöke az MTI-vel csütörtökön.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Népszabadság szerdán számolt be arról, hogy a CBA 12 regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválnak a CBA-ból és átigazolnak a Coophoz. A 2011-es összforgalomból a kilépett cégek régiói 10 százalékot képviselnek, az említett vállalkozásokhoz csatlakozott franchise tagok többsége azonban a CBA kötelekében maradt.

Az elnök az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a CBA tulajdonosai, franchise tagjai változatlanul teljes egyetértésben végzik munkájukat. "A három kilépett régió távozása a közösségünk számára sajnálatos, de mi úgy értékeljük, hogy ez egy megtisztulási folyamat része" - teszi hozzá. Úgy fogalmazott: "az említett vállalkozások az elmúlt időszakban nagyon sok gondot okoztak a CBA vezetésének: elsősorban szakmai hiányosságaik, beszállítókkal szembeni magatartásuk volt a problémák oka".

A 2012 elején a CBA igazgatósága a beszállítók védelmében határozatot hozott a fizetési fegyelem megszilárdítása érdekében: vásárlásaik után minden vállalkozásuknak fedezetet kell biztosítania, amely ingatlan- vagy pénzügyi fedezet lehet. A meghozott határozatot mindenki megszavazta, és a három kilépett régió kivételével valamennyien eleget is tettek vállalt kötelezettségeiknek. "Szeretném mindenki számára megnyugtatásul leszögezni, hogy a három régió kiválása nem gyengíti, hanem tovább erősíti a CBA szövetségi rendszerét" - olvasható az elnök közleményében. Tavaly a CBA hálózatának összforgalma 565 milliárd forint volt, 10 milliárd forinttal több, mint 2010-ben, az üzletszám érdemben nem változott, a CBA összesen 3.372 egységet működtetett az országban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?