2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Hírek - Agrárpénzek

Visszaélések az uniós szarvasmarha-exporttámogatásért

Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki ügyekért felelős szóvivője bejelentése szerint 50 milllió forintos kárt okoztak az Európai Uniónak a fajtatiszta szarvasmarhák kivitele után járó export-visszatérítéssel visszaélő cégek.
 
 

Az uniós agrártámogatásának jogszerűségét ellenőrző feladatok ellátása a NAV hatáskörébe tartozik, ahol a gazdálkodóknak lehetőségük van export-visszatérítés igénybevételére fajtatiszta szarvasmarhák EU-n kívüli országokba való kivitele után, feltéve ha az állatok rendelkeznek származási bizonyítvánnyal.

A nemrég végrehajtott -sokszor utólagos – NAV ellenőrzések során országszerte visszaélésekre derült fény, hiszen sok vállalkozás nyomdai minőségű hamisított okmányokkal próbált támogatásra szart tenni. Ennek eredményeképp külföldi vagy gyengébb minőségű, de magyar szarvasmarhákat őshonos állatokként állítottak be.

A jogsértő ügyben a NAV „Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének” alapos gyanúja miatt feljelentést tett a hivatal pénzügyi nyomozóinál, az export-visszatérítések összegét pedig visszakövetelik a cégektől - írja az Agromonitor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu