2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Zuhan a török líra

Több mint két százalékos zuhanással kezdte a hetet a török líra, miután diplomáciai feszültség alakult ki Törökország és az Egyesült Államok között. A forint és az euró eközben minimális elmozdulással kezdték a napot - írja a Portfolio.
 
 


Hétfő reggel kicsivel 312 felett járt a forint az euróval szemben, ez szinte fillérre megegyezett a péntek esti értékkel. Ezzel az utóbbi egy hónapban 1,8 százalékot bukott a magyar deviza, az év eleje óta pedig közel egy százalékos mínuszban van az euróval szemben.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A feltörekvő piacokon azonban a török líra volt a középpontban ma reggel. A deviza több mint 2 százalékos eséssel kezdte a napot miután Törökország és az USA kölcsönösen bejelentette, hogy nem adnak ki vízumot egymás állampolgárainak. Az ügy előzménye, hogy a múlt héten a török hatóságok őrizetbe vették az ankarai amerikai nagykövetség egyik helyi dolgozóját, akit a tavaly nyári puccskísérletben való részvétellel vádolnak. Erre válaszul először Washington függesztette fel a vízumok kiadását, majd hasonlóan tett a török kormány is.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A dollár minimális erősödéssel kezdte a hetet az euróval szemben, mindössze 0,05 százalékkal került lejjebb az árfolyam, ami így 1,1729 körül járt. Közben az angol font tudott még érdemben erősödni, és 0,4 százalékot javított az euróval szemben.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A címlapkép forrása: Bulent Kilic/AFP

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben