Zuhan a török líra

agrarszektor.hu
Több mint két százalékos zuhanással kezdte a hetet a török líra, miután diplomáciai feszültség alakult ki Törökország és az Egyesült Államok között. A forint és az euró eközben minimális elmozdulással kezdték a napot - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.


Hétfő reggel kicsivel 312 felett járt a forint az euróval szemben, ez szinte fillérre megegyezett a péntek esti értékkel. Ezzel az utóbbi egy hónapban 1,8 százalékot bukott a magyar deviza, az év eleje óta pedig közel egy százalékos mínuszban van az euróval szemben.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A feltörekvő piacokon azonban a török líra volt a középpontban ma reggel. A deviza több mint 2 százalékos eséssel kezdte a napot miután Törökország és az USA kölcsönösen bejelentette, hogy nem adnak ki vízumot egymás állampolgárainak. Az ügy előzménye, hogy a múlt héten a török hatóságok őrizetbe vették az ankarai amerikai nagykövetség egyik helyi dolgozóját, akit a tavaly nyári puccskísérletben való részvétellel vádolnak. Erre válaszul először Washington függesztette fel a vízumok kiadását, majd hasonlóan tett a török kormány is.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A dollár minimális erősödéssel kezdte a hetet az euróval szemben, mindössze 0,05 százalékkal került lejjebb az árfolyam, ami így 1,1729 körül járt. Közben az angol font tudott még érdemben erősödni, és 0,4 százalékot javított az euróval szemben.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A címlapkép forrása: Bulent Kilic/AFP

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?