Imádják a magyar mangalicát Japánban

agrarszektor.hu
Az élelmiszeriparban Japán hagyományosan a legnagyobb ázsiai felvevőpiacunk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Önálló nemzeti standdal és 13 magyar cég részvételével képviselteti magát Magyarország a FOODEX 2014 mezőgazdasági nyersanyag, italáru és élelmiszeripari kiállításon, Tokióban. Az élelmiszeripari vásáron részt vesz Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára.

Bognár Lajos elmondta: a japán fogyasztók érdeklődése a magyar élelmiszeripari termékek iránt egyértelműen élénkült az elmúlt évek során. Japán hagyományosan a legnagyobb ázsiai felvevő piacunk, és komoly esélyt látunk a szigetországba irányuló élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek kivitelének további dinamikus növelésére.

A helyettes államtitkár kiemelte: élelmiszergazdasági külkereskedelmi forgalmunk egyenlege Japánnal pozitív, exportunk 48 millióról 87 millió euróra nőtt az elmúlt öt évben. Kivitelünkben kimagasló a sertéshús, a kacsa- és libahús, a hízott libamáj, a toll és pehely, valamint a méz és a bor. Hozzátette: a magyar mangalica sertésből készült szalámi és sonka egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvend a távoli szigetországban.

Bognár Lajos tokiói látogatása során sikeres tárgyalásokat folytatott a japán mezőgazdasági tárca vezetőivel az állategészségügyi akadályok lebontása és a Japánba irányuló magyar sertéshús export bővítése, valamint újabb agrártermékek exportengedélyeinek megadása érdekében.

A FOODEX 2014 kiállítással egyidejűleg - a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete, a Pick Szeged, valamint a tokiói magyar nagykövetség közös szervezésében - hazánk mangalicahús termékeket felvonultató szakmai rendezvényen és magyar borbemutatón is népszerűsítette termékeit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?