Mindenki behajtásra számíthat, ha 50 ezernél többel tartozik

agrarszektor.hu
Behajtja az elmaradt tagdíjakat legnagyobb adósaitól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A köztestület ehhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését is igénybe veszi. A NAK mintegy 4 milliárd forinthoz akar hozzájutni azoktól, akik 50 ezer és 4 millió forint közötti tagdíjtartozást halmoztak fel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megkezdi az elmaradt tagdíjak behajtását a NAK, az egyenlegértesítőket a tartozásról várhatóan december közepéig kapja meg a 10 ezer legnagyobb adós - közölte Darabos Tamás, a NAK főigazgatója. A kamara összesen mintegy 4 milliárd forint, 3-4 év alatt be nem fizetett tagdíjat kíván behajtani. Nagy adósnak az számít, aki minimum 50 ezer, maximum 4 millió forint tagdíjat nem fizetett be a NAK-nak.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A tagdíjak elmaradása miatt mintegy egyévnyi tagdíj-bevételi hiánya keletkezett a kamarának, a pénzhez most az adóhatóság segítségével kívánnak hozzájutni - tette hozzá a főigazgató. Az MTI kérdésére elmondta: az idén mintegy 4,2 milliárd forint tagdíjbevétellel kalkulálnak, mintegy 410 ezer tagtól. A számítások szerint ebből várhatóan mintegy 3,9 milliárd forint folyik be.

A legkisebb tagdíj összege 2 ezer forint, ennyit több mint 200 ezer tag fizet, a legnagyobb összeg évi 1 millió forint. A tagdíj az árbevétellel arányos. A tagok 80 százaléka évente eleget tesz kötelezettségének, mintegy 20 százalék azonban nem. A tagdíjfizetés kikényszerítésével a közös teherviselést szeretné erősíteni - hangoztatta a főigazgató.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03