Repce – eredmények és lehetőségek

Repce – eredmények és lehetőségek (x)

PR
Az időjárás jócskán beleszólt az idei repce eredményeinek alakulásába. A betakarítás előtti időszak nem ritkán viharral, jéggel érkező esőzései a betakarítás kezdetét és a terméseredmények alakulását is befolyásolták.

Amikor a következő repceszezon első döntését meghozza, a terméspotenciál mellett érdemes a hibridek egyéb tulajdonságaira és a vetőmagkezelésre is figyelmet fordítani. A DEKALB portfólióból igényeinek megfelelően választhat különböző olajtartalmú, őszi és tavaszi fejlődésű, vetési, virágzási és érés idejű hibridek közül. Emellett vetőmag-kezelési újdonságok is érkeznek 2024-ben.

A DK EXCITED termésstabilitása bármely termőhelyen biztosítja a sikert. Magas olajtartalom, homogén fejlődés és kiváló betegség-ellenállóság jellemzi. Szélesebb időintervallumban is optimálisan vethető, erőteljes kezdeti fejlődése révén akár megkésett vetésre is alkalmas. Középmagas, egyöntetű állomány jellemzi. Optimális nitrogén-hasznosítású hibrid, amely annyit jelent, hogy kevesebb nitrogén műtrágya kijuttatása esetén jelentősen kevesebb terméskiesést szenved el, mint a többi vizsgált hibrid. Ez a tulajdonsága extenzívebb körülmények közötti ter­mesztését segítheti, miközben a hátráltató abiotikus tényezők hatását mérsékelheti (szárazság esetén alig hasznosuló szilárd, vagy esőzések következtében eltolódó fejtrágyázás).

A DK EXCITED két vetőmag-kezelési újdonságot is hoz az idei repcevetőmag-kínálatba:

Acceleron ELITE Zinc boost – vetőmagkezelés cinkkel kiegészítve

Segíti a korai gyökér- és biomassza-fejlődést, a magasabb és jobb minőségű hozam elérését.

Acceleron PRECISION – új technológia

A kártevők és betegségek elleni védelem mellett szintén tartalmaz cinket és speciális technológiával kialakított, nagyobb méretű – 2 mm feletti vetőmag-átmérőjű –, egyöntetű vetőmagtételt jelent. Elsősorban szemenkénti vetéshez ajánlott. Kiváló minőségű, egyenletes vetést tesz lehetővé anélkül, hogy befolyásolná a vetőmag csírázását vagy kelését, segítségével megalapozhatja a termesztés sikerét.

Új megoldás a repcefénybogár elleni védelemben eredményesen bevethető EXAVANCE. A korai hibrideknél akár 10 nappal korábban virágozó EXAVANCE táplálékot biztosítva magához vonzza a kártevőket. Ezzel magát feláldozva csökkenti a kártétel kockázatát, megóvja a termesztett hibridet és a termést. A gyakorlatban ez pluszvédelmet ad a termesztett hibridnek egy megcsúszott kezelés esetén (legyen az ok műszaki, időjárási vagy bármi más), de akár indukálhat egy rovarölő szeres kezelésszám-csökkentést is. Az EXAVANCE bármely termesztett hibrid védelmére alkalmazható.

Válassza ki integrált ajánlatunkból a termőhelyének és elvárásainak leginkább megfelelőt repcehibridjeink, növényvédelmi megoldásaink és digitális szolgáltatásaink közül! Érjen el sikert olyan eszközökkel, melyeket Ön választ, hiszen az Ön megoldása a jó megoldás. 

Bayer Crop Science, dekalb.hu, agro.bayer.co.hu, Facebook

(x)

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?