2023. március 23. csütörtök Emőke

Nagybani piac a tanyáknak

agrarszektor.hu
A Magyar Tanyákon Élők Egyesülete (MTÉE) létre szeretné hozni a Felső-Kiskunságban a tanyasi áruk nagybani piacát, önkormányzati boltok ellátására - írja a baon.hu.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Egymilliárd forint keretösszegű támogatást jelentettek be nemrégiben a tanyák fejlesztésére, ez nagyon szükséges lehet a dűlőutak karbantartásához, az ott élők tiszta, egészséges ivóvízzel való ellátásához, a tanyák energiaellátásának a fejlesztéséhez valamint az ottani közbiztonság megerősítéséhez.

Bács-Kiskun megyében komoly gondot jelent, hogy nincsenek jól ellátott boltok, és azokból sincs elegendő, így a kistelepülésen élők számára nem megfelelő az ellátás, hiszen hiányoznak a tőkeerős, nagyobb vállalkozások, melyek alapvető háztartási cikkeket, valamint élelmiszereket forgalmaznának kellő mennyiségben, és nincs aki komolyabb kereskedelmeket üzemeltessen. Ez a program ,melyet ebből az egymilliárd forintos anyagi forrásból jöhet létre, segítené a tanyasi termékek piacra kerülését, valamint jobb megélhetést teremtene a gazdálkodó családoknak.

A települési önkormányzatok szerepéről sem szabad megfeledkezni a tanyafejlesztési programban, hiszen azok állami támogatás igénybevételével is hozzá tudnak járulni a lakosság ellátásához - mondta Balogh József országgyűlési képviselő, az MTÉE elnöke.

Tudnának például nonprofit vállalkozásként üzemeltetni olyan helyi boltokat, melyek jórészt a helyi termelők által előállított produktumokat forgalmazná. A képviselő a parlamentben bejelentette, hogy a Felső-Kiskunságban a tanyaegyesület létre fogja hozni a tanyasi áruk nagybani piacát. Ettől azt várják, hogy jóval több egészséges, ráadásul helyi élelmiszer kerülne a hazai kiskereskedelmekbe.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09