Őrület, ami a belgáknál zajlik: ennyibe kerül most a fejes saláta az országban

Őrület, ami a belgáknál zajlik: ennyibe kerül most a fejes saláta az országban

agrarszektor.hu
Rekordmagasságban van a fejes saláta ára Belgiumban, 1,02 euró, vagyis 397 Ft körül kapható most egy 390 grammos fej. A hektikusan alakuló salátaárak január 25-én új csúcsot értek el a belga BelOrta nagybani árverési csarnokban, akkor 1,1 euróra, azaz 430 Ft-ra emelkedtek.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Rendkívül volatilis az idei évben a fejes saláta áralakulása az egyik legjelentősebb nagybani zöldségárverési piac, a Belgiumban működő BelOrta adatai szerint. A 390 grammos salátafejekért január legelején még a 0,8 eurót (312 Ft) kértek, ám január 5-ére kevesebb, mint felére 0,38 euróra (148 Ft) zuhant az ár, míg  január 25-én már új rekordot döntve 1,1 euróra (430 Ft) emelkedett. A következő napokban némileg mérséklődött az árszint, de még mindig rekordmagasnak számít (1,02 euró;  397 Ft). A drágulás a többi méretkategóriában és a többi árverési piacon (ZON, The Greenery, REO) is észlelhető, de a tavalyi évek tendenciái alapján a következő néhány hétben árcsökkenésre lehet számítani - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?