Árzuhanás a nagybani piacokon: ennyibe kerül most a hagyma kilója

Árzuhanás a nagybani piacokon: ennyibe kerül most a hagyma kilója

agrarszektor.hu
Továbbra is nyomás alatt van a vöröshagyma ára az osztrák nagybani piacokon, és sok a gyorsan eladandó, nehezen tárolható készlet. Az osztrák hagymapiacon továbbra is kiegyensúlyozatlan a kereslet-kínálat viszonya - a megnövekedett kínálat a sok gyengébb minőségű, eladásra váró tételnek róható fel, amelyet a gyengébb kereslet nem képes levezetni - írja a FruitVeb.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az exportpiacokról sem érkezik sok megkeresés, mivel a gyengébb minőségű árut csak dömpingáron lehetne a külpiacokon értékesíteni. Felértékelődött a jó minőségű áru: az ilyen tételek ára a felső ársáv tetején, esetenként felette van, ezeknek a tételeknek az ára nagyrészt stabil. A néhány hete kialakult 38-43 euró/100 kg közötti ársáv ezen a héten tovább csökkent, és már a 33-38 euró/100 kg közötti tartományban mozog, ami 35,5 euró/100 kg-os átlagárat jelent. Tavaly ilyenkor 86 euró/100 kg felett járt az átlagár, viszont két éve még csak 20 euró/100 kg-ot kértek a vöröshagymáért.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?